Foto: Publicitātes foto
Šogad aizkavējies pavasaris un straujais karstums tulpēm licis ļoti aktīvi uzziedēt tikai tagad un tādēļ tradicionālā tulpju izstāde Latvijas Dabas muzejā notiks nedaudz vēlāk nekā ierasts - no 22. līdz 26. maijam.

Neskatoties uz dabas kaprīzēm, Latvijas Dabas muzejā savus skaistos, krāsām bagātos ziedus nākamnedēļ izrādīs audzētāji J.Dukaļskis (audzētava "Jaunakeri"), J.Salens (z/s "Lielčikstes"), G.Lācis (z/s "Dzintarlāči"), Ē.Paupers un selekcionāri N.Nagaine un J.Švarcs (z/s "Melnalkšņi"). Izstādē piedalīsies un apmeklētājus pārsteigs arī viens no ievērojamākajiem pavasara ziedu pētniekiem un selekcionāriem J.Rukšāns.

Izstādes apmeklētājiem būs iespēja ne tikai apskatīt jaunāko audzētāju veikumu, bet arī iegādāties aktuālos tulpju, narcišu un citu sīpolpuķu katalogus, veikt pasūtījumus rudenim un katru dienu saņemt Rīgas Dārzkopības un biškopības biedrības speciālistu konsultācijas.

Tulpes ir viegli audzēt, tāpēc tās ir tik populāras piemājas dārzos. Tās mēdz būt agras, vidējas un vēlu ziedošas, pēc izskata ļoti dažādas un spilgtas - baltā, dzeltenā, rozā, sarkanā, melnā, violetā, oranžā krāsā, kā arī divos vai vēl vairāk toņos. Šāda dažādība puķudobju veidošanu padara par patiesi radošu pasākumu, turklāt tulpes ir arī lieliski grieztie ziedi, kuri vāzē var saglabāties pat nedēļu ilgi, ja ūdenim pievieno nedaudz cukuru. Ja laika apstākļi būs labvēlīgi, izstādē varēs aplūkot arī vēlu ziedošo narcišu šķirnes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!