Foto: Privātais arhīvs

Skaistus un oriģinālus dārza dekorus var darināt paša rokām – to pierāda arī Lāsma Nicholls, kura izveidojusi gaumīgus dārza dekorus. Viņa labprāt arī ar "Tavs Dārzs" lasītājiem dalās pieredzes stāstā par puķu podu tapšanu.

"Kad dārzā jau parādījušies internetvidē tik populārie dvieļu podiņi – nagi tā vien niez izmēģināt ko "smagāku" no cementa," atzīst Lāsma. Viņa šos smagos podus darinājusi no cementa maisījuma, kurā cements ir sajaukts ar ūdeni. Šai masai, kā norāda Lāsma, jābūt pabiezai, bet vēl joprojām vijīgai.

Puķu poda darināšana soli pa solim


"Ņemam dažādu izmēru traukus, manā gadījumā tās ir lielas bļodas, atrodam saderīgus izmērus, lai iet viena otrā iekšā un paliek vieta dekoratīvajai maliņai.

Foto: Privātais arhīvs
Izklājam bļodas ar plēvi, lai vēlāk varam vienkārši atdalīt bļodu no cementa. Gatavo cementa masu lejam lielākajā bļodā. Mazāko bļodu liekam iekšā un ieliekam kaut ko smagu, lai mazākā bļoda iegrimst pietiekošā dziļumā. Atstājam žūt uz vairākām stundām.

Kad masa ir sabiezējusi, rotājam ar plakaniem akmentiņiem, jūras stiklu, pērlītēm, trauku lauskām vai citiem dekoriem, kas nu vēl nāk prātā.

Foto: Privātais arhīvs

Traukiem jāžūst diennakti, tad uzmanīgi izņemam no formas, vispirms vidu, tad visu podu, izurbjam dibenā caurumus un atstājam žūt vēl kādu laiku. Es akmeņus un stiklu apstrādāju ar pūšamu laku, kas domāta gan stiklam, gan akmenim. Ja tāda laka nav, var apstrādāt ar parastu cepamo eļļu.

Ja gatavojam podu sukulentiem, tad var iztikt arī bez caurumiem, ja vien varat pasargāt podu no pārplūšanas lietus laikā."

Foto ieskats, kā izgatavot skaistus podus no cementa maisījuma:

Savukārt šeit var aplūkot citus Lāsmas dārza dekorus:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!