Foto: Shutterstock

Jūraszāles, kas tiek sauktas arī par jūras mēsliem, rada ne visai glītu ainu pludmalē, bet tās ir labs mēslojums dārzam. Liepājas Komunālā pārvalde ziņo, ka šogad liepājnieku interese par jūras zālēm ir lielāka nekā citus gadus, atsaucoties uz laikrakstu "Kurzemes Vārds", piektdien ziņo portāls "Liepājniekiem.lv".

Kā raksta portāls, pagājušajā nedēļā Komunālā pārvalde saņēmusi 20 pieteikumus, bet kopā šogad līdz 13. novembrim noslēgts apmēram 100 bezatlīdzības līgumu par jūraszāļu savākšanu, tostarp arī ir divi līgumi ar juridiskām personām. Portāls atzīmē, ka citus gadus interesentu skaits bijis daudz mazāks, jo noslēgti vien 40–60 līgumi gadā.

Liepājas Komunālā pārvalde ar portāla starpniecību aicina jūraszāles izmantot kā dārza mēslojumu, kā arī mudina slēgt bezatlīdzības līgumu ar pārvaldi, lai drīkstētu iebraukt pludmalē pēc aļģēm ar savu autotransportu. "Liepājniekiem.lv" ziņo, ka jūraszāles ir izskalotas garā pludmales joslā – no Vaiņodes ielas līdz Dienvidu molam. Ja būs noslēgts līgums, tad pludmalē pēc jūraszālēm varēs iebraukt no Pērkones ielas. Jūraszāles var vākt bez maksas.

Komunālās pārvaldes pārstāvis Aigars Štāls portālam pastāstījis, ka pašlaik bezatlīdzības līgumus nevar noslēgt attālināti, taču tiek strādāts pie šī jautājuma, lai jau līdz decembrim līguma pieteikuma anketu var aizpildīt elektroniski. Kā atzīmēja Štāls, tāpat visiem interesentiem būs ar bezatlīdzības līgumu jāierodas pārvaldē, jo līgums būs jāparaksta. Ja iedzīvotājs vēlas līgumu noslēgt, iepriekš jāpiesakās pa tālruni 63480778 vai 63481898. Štāls portālam skaidrojis, ka līgums ir spēkā līdz kalendārā gada beigām, taču, ja līgumu slēdz tagad, tad janvārī tas vairs nebūs spēkā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!