Foto: Shutterstock

Dobelē tiek svinēti ne tikai krāšņie ceriņu svētki, bet arī ābolu svētki! Jau šo sestdien, 2. oktobrī, Dobele aicina uz tradicionālajiem ābolu svētkiem, kuri notiks jau 11. reizi.

Pasākumā "Ābolu svētki", kā vēsta informācija Dobeles novada mājaslapā, paredzēta izklaidējoša kultūras programma un sportiskas aktivitātes lieliem un maziem. Piemēram, interesenti varēs piedalīties aktivitātēs "Rudenim pa pēdām", "Rudens Laimes rats", kā arī kopīgi veidot rudenīgu vides kompozīciju. Pasākuma rīkotāji aicina līdzi ņemt dārzā izaudzētas rudens veltes, lai no tām veidotu skaistu kompozīciju. Pēc svētkiem rudens labumi, kā sola pasākuma organizatori, tiks nogādāti kādā no Dobeles novada zvēraudzētavām.

Dobeles novada mājaslapā teikts, ka Dobeles pilsētas kultūras namā norisināsies Ābolu svētku atklātais šaha turnīrs. Tāpat tradicionāli notiks Ābolu ordeņa pasniegšana, bet jaunums šajos svētkos būs konkurss maizniekmeistara Aigara Opihtina vadībā "Dobeles ābolu kūka". Konkursam var pieteikties līdz 28. septembrim. Šeit var skatīt nolikumu.

Svētkus kuplinās Ābolu svētku tirgus un par muzikālo noskaņu rūpēsies Jorans Šteinhauers ar grupu.

Ieeja pasākumos ir bez maksas. Plašāku pasākuma programmu var skatīt šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!