Foto: Privātais arhīvs

No 25. līdz 27. septembrim Ērmaņu muižā notiks Eiropas Kultūras mantojuma dienu pasākums, kura laikā ne tikai varēs iepazīties ar muižas restaurāciju, bet arī varēs noklausīties izglītojošu semināru "Būvkultūra", kurā arhitekte stāstīs par būvniecības izaicinājumiem mūsdienās, kā arī vēsturisko ēku atjaunošanu, tajā skaitā Ērmaņu muižas restaurāciju, vēsta informācija "Ērmaņu muiža" mājaslapā un "Facebook" lapā.

Visas trīs dienas muiža būs atvērta apmeklējumiem no pulksten 11 līdz pulksten 17. Savukārt sestdien, 26. septembrī, pulksten 14 muižā notiks Mantojumu dienu seminārs, kurā arhitekte Inga Prauliņa stāstīs par Ērmaņu muižas restaurāciju un būvniecības izaicinājumiem mūsdienās, savukārt komponists Uģis Prauliņš ielūkosies muižas vēsturē, dalīsies pārdomās par vietas atjaunošanas koncepciju un muzicēs.

Biedrības pārstāvji, jo īpaši gaida arī jauniešus, "kuriem varētu būt noderīgi, ielūkoties reāli mūsdienīgā pieejā vēsturisko ēku atjaunošanā un vides atdzīvināšanā ne pēc puķu žurnālu standartiem". Tāpat arī pasākumā tiek gaidīti apkārtējo skolu audzēkņi. "Darbs ar vietējiem materiāliem – koksni, varētu būt īsts tālākās dzīves aicinājums un nodrošinājums," savā "Facebook" lapā uzsver biedrības pārstāvji.

Kā raksta biedrība, pasākuma laikā varēs apskatīt Ērmaņu muižas ēkas protezēto konstrukciju risinājumus, uzkāpt tornī, iepazīties ar raksturīgajām grūtībām un aplūkot topošā parka aprises. Tāpat visi pasākuma dalībnieki ir aicināti uzdot interesējošus jautājumus.

Pasākumu atbalsta Nacionālā kultūras mantojuma pārvalde. Ieeja tajā ir bez maksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!