Foto: Shutterstock

Fen šui mācības daudzu gadsimtu garumā uzkrātā zināšanu bāze palīdz cilvēkam sasniegt harmoniju, iemācoties atrasties pozitīvā mijiedarbībā ar apkārtējo vidi. Šīs zinātnes principu pielietošana praksē palīdzēs tev savā mājoklī justies daudz ērtāk un mājīgāk. Womanway.com, noskaidrojot fen šui speciālistu viedokli, uzzināja, ka ir  lietas, kurām nav vietas guļamistabā. Varbūt kāda no tām traucē arī tavu naktsmieru un guļamistabas harmoniju?

Spogulis

Foto: stock.xchng

Citās istabās spoguļi iederas un to enerģija pat vairo mājokļa harmoniju, bet tas neattiecas uz guļamistabu. Fen šui speciālisti apgalvo, ka spogulis guļamistabā var novest pie tik graujošām sekām kā pāra attiecību pasliktināšanās un pat attiecību iziršana. Īpaši slikta vieta, kur novietot spoguli, ir siena pie gultas kājgaļa, jo, pamostoties naktī, cilvēks var sabīties no sava atspulga, noturot to par spoku. Arī citās kultūrās, guļot gultā redzēt savu spoguļattēlu, neskaitās laba zīme. Bet, ko iesākt, ja guļamistabā jau ir spogulis vai, piemēram, skapis ar spoguļdurvīm? Izrādās, ka spoguļa slikto enerģiju iespējams neitralizēt, izveidojot virs gultas tilla vai cita viegla auduma baldahīnu. Arī kosmētikas galdiņa spoguli fen šui speciālisti iesaka pirms naktsmiera aizsegt ar auduma gabalu.

Akvārijs

Foto: Shutterstock

Fen šui mācības piekritēji akvāriju uzskata par vienu no priekšmetiem, kuriem piemīt izteikta ūdens stihijas enerģija. Šī stihija ir atbildīga par materiālo labumu ieplūšanu un noturēšanu mājoklī, bet atkarībā no atrašanās vietas, akvārijs var radīt arī pilnīgi pretēju efektu. Speciālisti uzskata, ka guļamistabā novietots akvārijs var veicināt šīs istabas iemītnieku veselības pasliktināšanos. Guļamistabā nav ieteicams turēt arī citas ar ūdens tematiku saistītas lietas – istabas strūklaku, gleznas, kurās atainotas ūdenstilpnes, jo šie priekšmeti var radīt nesaprašanos.

Agresīvi un biedējoši priekšmeti

Foto: Shutterstock

Pie šāda veida priekšmetiem ir pieskaitāmas, piemēram, plēsīgo zvēru statuetes vai attēli. Pēc fen šui principiem šādi "dekori" guļamistabā nenovedīs ne pie kā laba, jo tie iepludina telpā nāvi nesošu enerģiju. Telpas harmoniju grauj arī medību trofejas – dzīvnieku ādas, ragi un izbāzeņi.

Guļamistabā nav vēlams turēt arī asus priekšmetus vai mēbeles, piemēram, galdus vai krēslus ar asiem stūriem, un jebko, kas izskatās agresīvs vai kaujiniecisks – pat ja tas ir tikai paklāja raksts, kas atgādina uzasinātus šķēpus.

Elektroierīces

Foto: DELFI

Par to, ka televizoram guļamistabā nav īstā vietā, vienisprātis ir gan fen šui speciālisti, gan ārsti. Priekšmeti, kuri rada elektromagnētiskos viļņus, neatstāj pozitīvu ietekmi uz mūsu veselību. Iespējams, ka tieši guļamistabā novietots televizors ir tavu regulāro galvassāpju patiesais iemesls. Tas var veicināt arī koncentrēšanās spēju mazināšanos, asinsspiediena "lēkāšanu" un palēnināt vielmaiņu. Palielinās arī depresijas rašanās draudi, tādēļ fen šui speciālisti iesaka iespēju robežās samazināt elektroierīču skaitu  guļamistabā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!