Foto: Shutterstock
Rozes ir viens no Valentīna dienas simboliem, turklāt tās mēs dāvinām saviem mīļajiem ne tikai mīlestības svētkos, bet arī citos svarīgos notikumos. Kā rozes saglabāt vāzē pēc iespējas ilgāk, lai tās priecētu ar saviem ziediem, portālam "Tavs Dārzs" padomos dalās "Floristu skola A-Ž" speciālisti.

"Floristu skola A-Ž" atzīmē, ka ar rozēm viss ir vienkārši – galvenais, ka tām pirms ievietošanas vāzē ir jānogriež kāti.

"Rozes jāievieto aukstā ūdenī un viss. Protams, siltās telpās tās ātrāk noziedēs, bet tad svarīgi ir nebaidīties griezt to kātus, jo īpaši garām rozēm var nogriezt 10 centimetrus no kāta garuma," iedrošina floristu skolas speciālisti. Vēl viņi iesaka uzpasēt, vai ūdenī nav auga lapas, tās noteikti ir jānoņem nost (jābūt tikai plikam kātam). Tāpat floristu skola atzīmē, ka katru reizi, mainot rozēm ūdeni, jāsaīsina kāta garums. Tad rozes vāzē stāvēs ļoti ilgu laiku.

"Viss vienkārši – ziediem patīk, ja par tiem rūpējas, tāpat kā mums viesiem," tā "Floristu skola A-Ž".

Raksta turpinājumā esam sarūpējuši citus noderīgus padomus ne tikai par grieztajām rozēm, bet arī ieteikumus, kas jāņem vērā, grieztu ziedu izvēlē.

Ja tev ir kāds jautājums par grieztajiem ziediem, pavasara augu stādīšanu un kopšanu, tad raksti to komentāru sadaļā vai arī e-pastā: maja@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!