Foto: LETA
Latvijas Dabas muzejs no 16. līdz 19. jūlijam aicina apmeklētājus izbaudīt liliju šķirņu dažādību un reibinošo smaržu izstādē ''Liliju dienas 2015'', kas tapusi ar biedrības ''Lilium Balticum'' selekcionāru un audzētāju lolotajiem ziediem.

Latvijas Dabas muzejā smaržu un krāsu dažādība ir mainīga un šobrīd tur mīt vairāk nekā 200 cēlo liliju šķirņu. Dažādas formas, krāsas un pat smaržas liliju izstādē piedāvā selekcionāri un audzētāji Guntis Grants, Antra Balode, Dāvids Hercbergs, Andris Krūmiņš, Inta un Aivars Laķi, Nacionālais Botāniskais dārzs un citi liliju entuziasti. Ievērojamā šķirņu dažādībā īpaša uzmanība tiek veltīta OT grupas neierastajām lilijām, tāpēc par vienveidību šajā izstādē nudien nevar sūdzēties.

Jau par tradīciju ir kļuvusi izstādes skaistākā zieda noteikšana, tādēļ arī šogad apmeklētāji tiks aicināti izvēlēties savu simpātiju un balsot, tā kopā nosakot, kurš audzētājs iegūs biedrības ''Lillium Balticum'' ceļojošo popularitātes kausu. Savukārt zinoša žūrija vērtēs sasniegumus selekcijā un izlems, kurš selekcionārs iegūs Ziemeļamerikas liliju audzētāju biedrības dāvāto ceļojošo selekcijas kausu.

Izstādē audzētāji sniedz padomus ikvienam interesentam liliju kopšanā un ieteikumus kolekcijas veidošanā, apmeklētāji var iegādāties un pasūtīt liliju sīpolus, kā arī iepazīties ar jaunākajiem katalogiem. Par liliju sīpolu iegādi, stādīšanu, kopšanu, slimību un kaitēkļu ierobežošanu konsultēs:

  • Dr.agr. Antra Balode, 16. jūlijā pulksten 17 līdz 19
  • Andris Krūmiņš, 17. jūlijā no pulksten 16 līdz 18
  • Dāvids Hercbergs, 18. jūlijā no pulksten 10 līdz 12
  • Aivars Laķis, 19. jūlijā no pulksten 10 līdz 12

Vērtīgi padomi un ieteikumi par to kad un kur vislabāk stādīt lilijas, lasi arī šeit.

Izstādes darba laiks:
C. – no pulksten 10 līdz 19
Pk., S. – no pulksten 10 līdz 18
Sv. – no pulksten 10 līdz 17

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!