Foto: Publicitātes attēli
No 11. līdz 15. jūlijam Latvijas Dabas muzejā ir skatāma krāšņa jubilejas izstāde "Karaliskās lilijas", kurā var aplūkot liliju šķirņu dažādību, kā arī izbaudīt to aromātisko smaržu.

Kā "Tavs Dārzs" informēja Dabas muzeja pārstāve Polīna Šķiņķe, izstāde tapusi sadarbībā ar vadošajiem liliju audzētājiem un biedrību "Lilium Balticum".

Šogad aprit 25 gadi, kopš liliju audzētāju biedrības "Lilium Balticum" organizētās izstādes Dabas muzejā ik vasaru kopā pulcē šo ziedu cienītājus no visas Latvijas, atzīmē Dabas muzejs. Biedrība apvieno liliju kolekcionārus, selekcionārus un audzētājus, regulāri rīko izstādes Rīgā un citās Latvijas pilsētās, organizē ekskursijas pie audzētājiem, lekcijas un seminārus, veicina liliju, īpaši Latvijas selekcionāru izveidoto šķirņu, atpazīstamību.

Jubilejas izstādē aplūkojamas vairāk nekā 200 Latvijas klimatiskajiem apstākļiem piemērotas liliju šķirnes. Cēlās lielziedu LA lilijas un milzu ziedu OT lilijas papildinās krāsainās Āzijas lilijas, smaržīgās trompetlilijas, kā arī savvaļas liliju sugas. Lielākā daļa no eksponētajām šķirnēm ir biedrības "Lilium Balticum" selekcionāru devums, tostarp būs iespēja redzēt arī liliju selekcijas jaunumus.

Izstādes pirmajā dienā žūrija vērtēja eksponātus un piešķirs godalgas un ceļojošos kausus. Visā izstādes laikā apmeklētājiem būs iespēja balsot par skaistāko ziedu. Apmeklētāju balsojuma rezultāti tiks noskaidroti pēc izstādes, kad taps zināms, kurš liliju audzētājs saņems biedrības "Lillium Balticum" ceļojošo popularitātes kausu, informē Dabas muzejs.

Apmeklētājiem katru dienu būs iespēja tikties ar audzētājiem un selekcionāriem, uzzināt par liliju kopšanu un šķirņu izvēli, kā arī būs iespēja iegādāties sīpolus vai arī tos pasūtīt uz rudeni.

Izstādi var aplūkot Latvijas Dabas muzeja 2. stāva izstāžu zālē.

Izstādes darba laiks: ceturtdien no pulksten 10 līdz pulksten 19, bet piektdien, sestdien un svētdien no pulksten 10 līdz pulksten 17.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!