Foto: LETA
Latvijas Dabas muzejā no 6. līdz 9. septembrim vērojama krāšņa dāliju parāde – "Dāliju salūts Latvijai", kurā iespējams aplūkot aptuveni 300 šķirņu dālijas, kā arī novērtēt ziedu dažādību un raibās krāsas.

Kā informēja Dabas muzeja pārstāve Evita Jance, sadarbībā ar Rīgas Dārzkopības un biškopības biedrības Dāliju sekciju organizē izstādi Dabas muzejā par godu Latvijas simtgadei.

Šogad izstādē īpaši izcelts latviešu selekcionāru veikumi un sasniegumi, uzsver Jance. Tajā ir aplūkojamas gan senāk radītas un iemīļotas dāliju šķirnes, gan šķirnes, kas radītas tepat Latvijā. Tāpat izstādē ir aplūkojamas pavisam jaunas šķirnes, no kurām dažas veltītas Latvijas simtgadei, kā arī dālijas, kuru ziedi atgādina uguņošanu.

Izstādē ir aplūkojamas Salaspils Nacionālā botāniskā dārza un Latvijas Universitātes Botāniskā dārza kolekcijas dālijas, kā arī dāliju selekcionāru ziedi.

Dālijas var aplūkot Latvijas Dabas muzeja 2. stāva izstāžu zālē. Izstādes darba laiks: ceturtdien no pulksten 12 līdz pulksten 19, bet piektdien, sestdien un svētdien no pulksten 10 līdz pulksten 17.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!