Foto: Publicitātes foto
No 28. aprīļa līdz 7. maijam Latvijas Universitātes (LU) Botāniskā dārza Palmu mājas vestibilu rotā dažāda paskata kaktusi un sukulenti, kas ļauj kaut nedaudz sajust tuksneša noskaņu.

Izstādes "Kaktusi un citi sukulenti" apskatē izvietoti augi no Latvijas Kaktusu un citu sukulentu biedrības entuziastu privātajām kolekcijām, turklāt bez aplūkošanas ikvienam ir iespēja izzināt kaktusu daudzveidību un īpašības. Ekspozīcijā apskatāmi gan viegli audzējami kaktusi un citi sukulenti, gan arī tādi, kuri pieprasa īpaši sagatavotu, piemērotu augšanas vidi. Palmu mājas vestibilā apskatāmi arī Turbinicarpus ģints kaktusi, kurus Kaktusu un citu sukulentu biedrība 2017. gadā nodēvējusi par gada augiem. Šie kaktusi ir izmērā nelieli un tiem raksturīga ziedēšana jau augšanas pirmajā gadā. Savvaļā Turbinicarpus ģints kaktusi sastopami Meksikā.

Izstādes laikā apmeklētājiem ir arī iespēja noskaidrot atbildes uz jautājumiem, kas saistās ar kaktusu un citu sukulentu audzēšanu un kopšanu. Sestdienās, 29. aprīlī un 7. maijā pulksten 12 notiks praktiskās nodarbības, kur interesenti varēs ne vien uzdot jautājumus pieredzējušiem kaktusu audzētājiem, bet arī uzzināt noderīgus padomus kaktusu, adeniju un litopšu pārstādīšanā.

Pie viena vērts apskatīt arī Botāniskā dārza kaktusu un sukulentu kolekciju, kur notiek esošo tuksnešu un pustuksnešu augu ziedēšanas sākums. Pamazām plaukst tādi tuksnešainajos reģionos sastopami augi kā mamilārijas, astrofīti, stenokaktusi, rebūcijas, kā arī mirdzošā eiforbija, gastērija, kalanhojas un citi sukulentie augi. Pavisam LU Botāniskā dārza kolekcijā ir ap 900 dažādu veidu sausumu mīloši augi, to skaitā ap 400 kaktusu.

Foto no izstādes:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!