Foto: F64
Divu dienu garumā – 4. un 5. septembrī – Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā norit līdz šim lielākais gadatirgus pēdējo divu gadu laikā, kura laikā var nopirkt ne tikai skaistus amatnieku darinājumus un mājražotāju kārumus, bet tajā var arī baudīt plašu kultūras programmu.

Portāls "Māja&Dārzs" jau ziņoja, ka "Mūsdienu amatniecības tirgus 2021" būs plašākais gadatirgus pēdējo divu gadu laikā.

Tirdziņš norisinās no pulksten 10 līdz pulksten 17.

Ko tajā var iegādāties? Skaistus sadzīves priekšmetus, stilīgas rotaslietas un apģērbu, amatnieku darinājumus, kā arī mājražotāju gardumus, piemēram, žāvētu gaļu, sieru, maizi un citus labumus.

"Mūsdienu amatniecības tirgus 2021" pulcē amatniekus un mājražotājus no visas Latvijas. Kā aplēsa muzeja pārstāvji, pasākumā piedalās vairāk nekā 200 tirgotāji, kuru vidū ir gandrīz 20 keramiķi, 30 rotkaļi un rotu darinātāji, bet vairāk nekā 70 amatnieki piedāvā tekstila, filca un zīda izstrādājumus, kā arī krāšņus adījumus un tamborējumus. Tirdziņā ir arī koka un rotaļlietu meistari, pinēji, metālkalēji un stiklinieki.

Pasākuma rīkotāji padomājuši arī par daudzveidīgu kultūras programmu bērniem un pieaugušajiem:

4. septembrī Vidzemes sētā Latvijas Leļļu teātris sarūpējis izrādi "Makss un Morics", apmeklētājiem iespēja baudīt grupas "Rahu The Fool" koncertu, kā arī Antas Eņģeles koncertprogrammu.

Savukārt 5. septembrī muzejā teritorijā būs šādas aktivitātes:

  • Vidzemes sētā, ievērojot spēkā esošos epidemioloģiskos noteikumus, pulksten 11 varēs noskatīties Latvijas Leļļu teātra izrādi "Bruņinieks, kuram sāpēja zobi";
  • pulksten 13 varēs noklausīties grupas "Arcandela" koncertu,;
  • jau pulksten 15 ar koncertu priecēs grupa "Latvian Manouche Quartet".

Abas dienas pie Ostmalas noliktavas darbosies bērnu karuselis, Priedes kroga pļavā skanēs dziesmu mirkļi ar Katrīnu Dimantu un Rolandu Zelču, bet pie Nidas dūmistabas būs izstādītas gleznotāju Agnijas Ģērmanes un Baibas Rēderes gleznas, un abas dienas pulksten 14, mākslinieču vadīta, gleznošanas meistarklase.

Muzeja pārstāve Līga Rimšēvica atgādina, ka, saskaņā ar spēkā esošajiem epidemioloģiskajiem noteikumiem, tirgus teritoriju, ievērojot distanci, var apmeklēt ikviens. Lai apmeklētu kultūras pasākumus Vidzemes sētā un glezniecības meistarklasi pie Nidas dūmistabas, ir nepieciešams uzrādīt Covid-19 sertifikātu un personu apliecinošu dokumentu. Tas neattiecas uz bērniem līdz 12 gadu vecumam. Apmeklējot muzeja eksponātēkas vai citas iekštelpas, obligāti jāvalkā sejas maska.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!