Foto: Publicitātes foto

Šajās brīvdienās – 5. un 6. jūnijā – Siguldā atgriezusies ilgi gaidītā un dārzkopju iecienītā Stādu parāde, kur var iegādāties fantastiskus stādus savam dārzam, kā arī dažādus noderīgus darbarīkus. Portāls "Māja&Dārzs" piedāvā fotoreportāžu no lielās andeles!

Portāls "Māja&Dārzs" jau ziņoja, ka Stādu parāde šogad svin savu 17. dzimšanas dienu, bet Siguldā tā notiek jau desmito gadu. Tas ir iecienīts pasākums dārzkopju aprindās, kurā ik gadu piedalās vairāk nekā 100 stādu audzētāju no Latvijas, kuri piedāvā dažādus krāšņus un pat eksotiskus augus dārzam. Stādu parādē piedalās stādu audzētāji tikai no Latvijas, popularizējot un izceļot nacionālo stādu audzēšanas nozari un godinot tajā strādājošos, turklāt Latvijā audzētie stādi ir labāk piemēroti tieši mūsu klimatiskajiem apstākļiem, tie ir izturīgāki un ziemcietīgāki, nekā importētie stādi.

Pielāgojoties epidemioloģiskajai situācijai, ierasti grandiozā Stādu parāde šogad notiek mazā tirgus formātā, turklāt arī citā vietā – ap Siguldas pils parku. Tirgošanās 5. un 6. jūnijā notiek no pulksten 9 līdz pulksten 17. Stādu parāde apmeklētājiem ir bez maksas, proti, nav jāmaksā par ieeju pasākumā, turklāt arī autostāvvietas ir bez maksas. Dalības maksa piemērota vienīgi tirgotājiem.

Tirdzniecība notiek šādās zonās:

  1. no Krišjāņa Barona pieminekļa virzienā uz Siguldas Jauno pili;
  2. Pils ielas 16A stāvlaukumā;
  3. zaļajā zonā iepretim Siguldas Jaunās pils vārtiem virzienā uz pils dīķi;
  4. ābeļdārza zaļajā zonā;
  5. pils dīķa apkārtnē;
  6. Pils ielas 16 stāvlaukumā;
  7. zaļajā zonā pie Pils paviljona;
  8. Siguldas Jaunās pils dārzā.


Pasākuma organizatori aicina apmeklētājus tirgus teritorijā nēsāt deguna un mutes aizsegus, dezinficēt rokas un ievērot 2 metru distanci.


Latvijas Stādu parādi rīko Stādu un kūdras inovāciju fonds sadarbībā ar Stādu audzētāju biedrību un Siguldas novada pašvaldību.

Foto ieskats Stādu parādē:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!