Foto: F64

Šajā nedēļas nogalē, 4. un 5. jūnijā, no pulksten no 9 līdz 17 Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā pēc pandēmijas pārtraukuma atgriezies tradicionālais amatnieku gadatirgus. Tas šogad notiek 50. reizi un pulcē vairāk nekā pustūkstoti amatnieku, pārtikas un kosmētikas mājražotāju, grāmatizdevēju un ēdinātāju. Abās dienās apmeklētājiem pieejama plaša un daudzveidīga kultūras programma.

Gan sestdien, gan svētdien no pulksten 11 līdz 15.30 pļavā pie Priedes kroga dažādu novadu muzikanti spēlē zaļumballi, 14 notiek rāpšanās umurkumurā. Sestdien muzeja teritorijā dzīvo mūziku spēlēja "Rīgas danči", Drabešu muižas un Sēļu muižas muzikanti, "Rīgas danču klubs", savukārt svētdien – kapela "Hāgenskalna muzikanti", post-folk grupa "Dzilna", Vaboles muzikanti un kapela "Bumburneicys". Pie Lībiešu sētas abas dienas darbojas keramikas, skalu grozu pīšanas un vilnas vērpšanas darbnīcas.

Svētdien no pulksten 11 līdz 16.30 Vidzemes sētā uzstāsies folkloras kopa "Tīrums", Ogres novada Suntažu kultūras nama senioru deju kolektīvs "Suncele", Latvijas Universitātes jauniešu un vidējās paaudzes deju kolektīvs "Dancītis" un bērnu un jauniešu centra "IK Auseklis" deju ansamblis "Dancītis" un noslēgumā grupa "Rahu The Fool." Uz skatuves pie Rietumu vārtiem pulksten 13 būs Baltinavas dramatiskā kolektīva "Palādas" izpildījumā notiks Danskovītes lugas "Ontons i plāšnēki" 5. daļa.

Muzeja izstāžu zālē no 4. jūnija atvērta kultūras un mākslas centra "Ritums" un un tautas lietišķās mākslas studijas "Rīdze" 50 gadu jubilejas izstāde "Kalnā kāpšana", kas muzejā būs apskatāma līdz 14. augustam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!