Foto: LETA
Ar vairāk nekā 200 šķirņu ķirbjiem un citām lielām rudens ogām tiek noslēgta dārzkopības izstāžu sezona Latvijas Nacionālajā dabas muzejā.

Izstādē, kas Dabas muzejā norisināsies līdz 30. oktobrim, apskatāmas gan iecienītas un gadu gadiem pārbaudītas, gan arī jaunas ķirbju šķirnes. Varenā rudens lieloga arīdzan ir viena no rudens ražas veselīgākajām dārza veltēm – tā bagāta ar šķiedrvielām, vitamīniem, olbaltumvielām un ir ārkārtīgi labs dzelzs avots. Turklāt tās pārsteidz arī ar savu krāsu, formu, svaru un dažādajām garšas niansēm.

Līdztekus vairāk nekā 200 ķirbju šķirnēm, ir apskatāmi arī citi ķirbjaugi: kabači, cukīni, patisoni, inku gurķi, melotrijas un citi.

Šogad izstādē piedalās Artūra Sildes Dārzkopības entuziastu kluba "Tomāts" ilggadējie kolekcionāri: Elga Bražūne un Saiva Pekuse no dārzniecības "Neslinko", Valentīna Cuznetova, Sarma Žarčinska, Darja Jureviča, Ludmila Kodzasova un Niāra Trone. Izstāde būs papildināta ar Maijas Čerjakas paprikām.

Izstādes laikā speciālisti sniedz konsultācijas par ķirbju audzēšanu, to pielietošanu kulinārijā, konditorejā un vīna darināšanā, kā arī konsultē piemērotāko šķirņu izvēlē. Ir iespēja iegādāties ne tikai ķirbjus, bet arī plašā izvēlē sēklas, kas reģistrētas Valsts augu aizsardzības dienesta reģistrā.

Izstādes darbalaiks:

  • Trešdien no pulksten 10 līdz 17;
  • Ceturtdien no pulksten 10 līdz 17;
  • Piektdien no pulksten 10 līdz 17;
  • Sestdien no pulksten 11 līdz 17;
  • Svētdien no pulksten 11 līdz 17.

Foto ieskats raibajā izstādē:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!