Foto: F64
Lai gan esam pieraduši pie tādiem dārzeņiem kā burkāni, kartupeļi un bietes, dārzā var audzēt arī neparastākus augus, piemēram, melotriju, banānu mētru, īsto mārdadzi. Šos un vēl citus augus līdz pat 20. septembrim var aplūkot Latvijas Dabas muzejā, kur norit neparasto dārzeņu un ārstniecības augu izstāde.

Izstādi Dabas muzejs rīko sadarbībā ar Artūra Sildes Dārzkopības entuziastu klubu "Tomāts".

Arī šogad audzētāji uz izstādi atveduši dažādus neparastus augus, kas pārsteidz ne tikai ar nosaukumiem, bet arī savu izskatu. Piemēram, izstādē var aplūkot dzeltenu citrongurķi, kā arī melotriju, kas atgādina mini gurķi. Izstādē ir arī plašs piparu un paprikas klāsts, kuriem ir amizanti nosaukumi, – paprika 'Gaļa', 'Uguns mēle', 'Ali Baba', 'Ungāru melnais' u.c. Izstādē plašā klāstā ir Latvijas garšaugu ekspozīcija, tajā skaitā arī aromātiskas mētras. Kad runa ir par mētrām, parasti daudziem prātā nāk piparmētra, bet izstādē ir aplūkojamas un pasmaržojamas arī citas mētras, kurām doti pat kārdinoši nosaukumi – 'Šokolādes mētra', 'Banānu mētra', 'Greipfrūtu mētra' u.c.

Dabas muzeja pārstāvji aicina apmeklētājus ievērot valstī spēkā esošos noteikumus par pulcēšanos un publiskajiem pasākumiem, kā arī informē, ka izstādē vienlaicīgi drīkstēs atrasties 30 cilvēki.

Izstādes darba laiks: katru dienu no pulksten 10 līdz pulksten 17. Plašāku informāciju par biļešu cenām var aplūkot šeit.

Foto ieskats izstādē:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!