Foto: Publicitātes foto
Sestdien, 20. augustā, Nacionālajā botāniskajā dārzā notiks stādu un amatnieku tirdziņš "Daiļo dāliju diena". Kā jau vēsta nosaukums, tas veltīts krāšņajai un nebūt tai mazākajai dāliju kolekcijai.

Vai zināji, ka dālijas sākotnēji Eiropā tika ievestas kā dārzeņi, taču eiropiešus vairāk uzrunāja to skaistums? Dāliju pievilcību novērtējusi arī Napaleona Bonaparta sieva Žozefīne. Šos un daudzus citus faktus arī par Nacionālā botāniskā dārza dāliju kolekciju varēs uzzināt rīkotajā pasākumā. Tie, kas padziļināti interesējas par dālijām, jau tradicionāli aicināti doties uz bezmakasas ekskursiju kopā ar Nacionālā botāniskā dārza speciālistu.

Savukārt oranžērijā šoreiz nedaudz citāds pārsteigums – centrālā sukulentu zāle pārvērtusies par mazo Aizspoguliju: visu dienu apmeklētāji var spoguļoties greizajos spoguļos. Smaids garantēts, neatkarīgi no laikapstākļiem! Gadatirgus programma pieejama šeit.

Dāliju pilnzieds turpināsies vēl visu septembri, līdz pirmajām salnām, tāpēc interesenti aicināti doties baudīt šo krāšno ziedu daudzveidību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!