Foto: Publicitātes foto
Šopavasar Siguldā tiek aizvadīta jau 19. reizi tiek aizvadīta Latvijas Stādu parāde, kuras laikā kopā tiek pulcēti stādu audzētāji no visas Latvijas, lai popularizētu nacionālo stādu audzēšanas nozari un godinātu tajā strādājošos.

5. un 6. maijā Siguldas Svētku laukumā tiks ieskandināts lielākais un krāšņākais dārzkopības pasākums, kurā piedalīsies aptuveni 300 dalībnieku – stādu audzētāji un Latvijas amatnieki, vietējie pārtikas ražotāji, dārza preču un tehnikas ražotāju pārstāvji. Pasākuma laikā apmeklētājiem būs iespēja piedalīties labdarības izsolē, kur tiks piedāvāti retie augi, kā arī piedalīties atrakcijās gan lieliem, gan maziem apmeklētājiem.

Stādu audzētāji piedāvās dažnedažādus augļu kokus, tostarp arī mūsu platuma grādiem atbilstošas šķirnes eksotiskākiem augiem, piemēram, persikiem un aprikozēm, taču tajā pašā laikā būs pieejams plašs klāsts ar klasiskām vērtībām – liepu, ozolu, flokšu stādiem.

Dekoratīvo augu sektorā joprojām popularitāti nezaudē tūjas, kadiķi, kā arī nemainīga pēdējo gadu odziņa – graudzāles. Skaistās hortenziju šķirnes un rododendri ir tie, kuriem noteikti jābūt katra dārzā, tāpat peonijas, kas nu jau kļuvušas par modes lietu – vai tās būtu hibrīdās, kokveida, vai lapveida. Sīpolpuķu, ziemciešu un vasaras puķu izvēle, kā jau katru gadu, būs plaša.

Bērnus pasākuma dienā priecēs dažādas atrakcijas. Tāpat būs iespēja apskatīt Latvijas Mākslas akadēmijas Vizuālās mākslas nodaļas glezniecības bakalaura un maģistra studiju programmas absolventes Kristīnes Kutepovas pirmo mazo dārzu un gleznu sēriju "Mazdārziņi".

Pasākumā ieeja un stāvvietas ir bez maksas, kā arī darbosies mūsu palīgi no Līgatnes atrakciju parka "Zeit", palīdzot nogādāt stādus uz stādu garderobe un no tās uz apmeklētāju automašīnām. Pasākuma atrašanās vietai, ieteicams izmantot pārvietošanās lietotni "Waze".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!