Foto: Publicitātes foto
Ja kāds vēl nav paguvis iegādāties dāvanu māmiņai – Salaspils botāniskā dārza stādu un amatnieku tirdziņš, kā arī Latvijas Stādu dienas Jelgavā sniedz iespēju iegādāties visdažādākos labumus dārza košumam. Visdažādāki stādi, speciālistu konsultācijas, pieredzes apmaiņa un pavasarīga noskaņa, šos pasākumus apmeklējot, garantēta!

Salaspils stādu tirdziņš

Foto: Publicitātes foto

Plašs stādu, dārza un Latvijas amatnieku preču piedāvājums, izzinoša un praktiska lekcija par dabiskām krāsošanas iespējām, izmantojot augus, labdarības izsole un sadziedāšanās koncerts – tas viss notiek 13. maijā Nacionālajā botāniskajā dārzā Salaspilī.

Kā jau ierasts, tirdziņā atvērts arī botāniskā dārza stādu stends. Sortimentā ir peoniju un citi ziemciešu stādi, kā arī interesants sīpolpuķu piedāvājums. Iegādāties var arī eksotiskos augļu kociņus – psīdijas, cifomandras, vīģes, kafijkokus un citronkokus. Piedāvājumā ir arī līdakastes, krāsainās fitonijas un pat ūdensaugi. Koku un krūmu sortimentā atradīsi magnolijas, rododendrus, zīdkokus, burvjulazdas. Protams, plaši pārstāvēts ir arī vasaras puķu piedāvājums.

Ar neparastu koku un krūmu izsoli norit gadskārtējā labdarības akcija – "Uzzied eņģeļu koks". Izsolē aicināts piedalīties ikviens gadatirgus apmeklētājs. Visi par šiem augiem iztērētie līdzekļi tiks izmantoti, lai ģimenes, kuru bērni sadzīvo ar smagām, neizārstējamām slimībām varētu saņemt visaptverošu profesionālu aprūpi mājās.

Ieeja gadatirgū: uzrādot derīgu ieejas biļeti botāniskajā dārzā.

Lielās Stādu dienas Jelgavā

Foto: Publicitātes foto

13. un 14. maijā Jelgavas pilsēta aicina ikvienu dārza entuziastu apmeklēt Latvijas Stādu dienas Jelgavas pils parkā. Šeit vienviet pulcējas vairāk nekā 240 stādu audzētāji ar dažādu sēklu, dārza tehnikas, darbarīku un citu dārza piedāvājumu.

Stādu dienās ikviens atradīs ko interesantu, sākot no augļu koku un ogulāju stādiem, vasaras puķēm, ziemcietēm, garšaugiem un ārstniecības augiem, dekoratīvajiem kokiem un krūmiem, vīteņaugiem, skujeņiem un beidzot ar graudzālēm un dažādām sēklām.

Augsnes uzlabošanai un bagātināšanai plašā piedāvājumā ir kūdras substrāti, minerālmēslojumi, augsnes maisījumi un mikrobioloģiskie mēslojumi. Tāpat ir iespēja izmēģināt un iegādāties augsnes skābuma (pH), karbonātu noteikšanas indikatorus un cietes – joda testu. Pirmo reizi tirdziņā var iegādāties LLU Zemkopības institūtā izstrādāto šķidro lapu mēslojumu un hidrogēna kapsulas. Savukārt dārza apsaimniekošanas un labiekārtošanas darbu veikšanai var piemeklēt sev ērtākos dārza apavus un darba cimdus, kā arī iegādāties dārza motorizēto tehniku, darbarīkus, kurmju un žurku slazdus. Amatniecības sektorā apmeklētājus sagaida metāla, akmens un koka dārza dekori, mēbeles, grozi, šūpuļtīkli, dažādi pinumi, puķupodu ietvari un citas noderīgas lietas.

Pils parks un pagalms apmeklētājiem atvērts 13. maijā no pulksten 9 līdz 17 un 14. maijā no pulksten 9 līdz 15. Stādu dienu apmeklētāji aicināti automašīnas novietot speciāli izveidotā stāvlaukumā Lielupes labajā krastā pretī Jelgavas pilij. Apmeklētājiem, kuri iegādāsies lielos augus, pārdevējs izsniegs caurlaidi, kas ļaus ar auto piekļūt tuvāk pilij un saņemt preci. Savukārt pirkumu līdz automašīnai palīdzēs nogādāt ''Ķerru palīdzības dienests", kurā darbosies Jelgavas brīvprātīgie jaunieši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!