Foto: Publicitātes foto
Dekorējot kāzu auto, var izpausties pēc sirds patikas - sākot no lakoniskām ziedu kompozīcijām, kas ir saskaņotas ar līgavas pušķi, un beidzot ar līdz pat nepazīšanai pārvērstiem tematiskajiem dekoriem, piemēram, pārvēršot auto virsbūvi par braucošu gulbi. Tomēr viena no būtiskākajām lietām ir auto modelis, izvēlētie ziedi, kā arī jaunā pāra vēlmes, jo kāzu auto dekoram būtu jāatspoguļo jaunlaulāto raksturs, kā arī kāzu tematika, uzsver pieredzējuši floristi un kāzu rīkotāji.

Jūlija beigās un augusta sākumā tirdzniecības centrā Mols ikviens varēja vērot, kādas pārvērtības piedzīvo antīks 1955.gada izlaiduma auto ZIM GAZ12 - piecas floristu un kāzu auto dekoratoru komandas sacentās par skaistākā kāzu auto dekora izveidi.

Skaistais auto, kuru konkursa vajadzībām bija atvēlējis uzņēmējs Gastons Neimanis, 10 dienu laikā piedzīvoja piecas dažādas pārvērtības - to rotāja idejiski atšķirīgi dekori no pagājušā gadsimta tradīcijās ieturētām klasiskām ziedu vītenēm līdz mūsdienīgām rudzu un pērļu kompozīcijām.

"Mūsu mērķis bija atšķirties no ierastā. Patiesībā neviena no mums nav mācījusies par floristi. Un šis ir iemesls, kāpēc mēs redzam lietas citādāk, esam cilvēki, kas mīl radīt, pārsteigt un vizualizēt sajūtas. Ziedi mums ir akcents, nevis pamatmateriāls, šādi mēs vēl vairāk izceļam šo ziedu. Mūsu darbā var redzēt ļoti interesantu salikumu - rudzi, rozes un pērles. Tik vienkārši un eleganti! Tik rotaļīgi un piezemēti. Šis viss piestāv pārim, kuri zina, ko vēlas no dzīves, kuri pievērš uzmanību niansēm, kuri izstaro tik lielu emociju gammu - no romantikas līdz kaislei," par savu oriģinālo dekoru no rudzu vārpām stāsta uzvarētāju komandas pārstāve Agnese Zīle.

Domājot par mūsdienīgu jauno pāri, kas vienlaikus ciena arī klasiskās vērtības, konkursa ietvaros auto tika dekorēts arī ar tradicionālajām ziedu vītnēm, kuras tika nedaudz stilizētas, ienesot svaigas vēsmas. Skaties fotogalerijā, kādas pārvērtības piedzīvoja antīkais auto, un smelies idejas saviem svētkiem!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!