Foto: DELFI
Jau tradicionāli Doma laukums īsi pirms Jāņiem uzjundī svētku sajūtu – tas tiek piepildīts ar dažādiem gardumiem, vainagiem, amatnieku darinājumiem un gardiem brūvējumiem, kas iepriecinās svētkos gan lielus, gan mazus līgotājus.

Svētku tirdziņā var atrast ne tikai kārumus svētku galdam, bet arī amatnieku darinātos izstrādājumus un dekorus, kas noderēs gan kā gaumīga dāvana Līgai vai Jānim, gan kā elegants dekors galda klājumam.

Arī šogad tirdziņā sarūpētas dažādas Jāņu zāles, ozzolapu vainagi un krāšņas rotas no ziediem, ko saimnieces pin turpat uz vietas.

Tā kā svētki nav iedomājami bez siera, tad šeit var atrast ne tikai klasisko siera rituli ar ķimenēm, bet arī ar dažādām garšvielām un saldos sierus. Tāpat Zāļu tirdziņā neatņemama sastāvdaļa ir kūpinājumi, ogas, cepta maizīte, pīrāgi un atspirdzinoši dzērieni .

Zāļu tirdziņš Doma laukumā būs no 21. jūnija pulksten 12 līdz pulksten 23, bet 22. jūnijā tas gaidīs apmeklētājus no pulksten 10 līdz 23.

Svētku dāvaniņas, dabīgo kosmētiku un arī grāmatas Rīgā varēs iegādāties vēl citos tirdziņos, kas būs izvietoti Herdera laukumā un 11. novembra krastmalā. Tie būs atvērti no 21. jūnija līdz 22. jūnijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!