Foto: DELFI
Ar joni tuvojās Līgo svētki, tāpēc nepacietīgākie jau steidzas uz Zāļu tirdziņu Doma laukumā iegādāties Jāņu zāles, ko iepīt vainagos un izmantot mājas dekorēšanā, dažādus amatnieku izstrādājumus, kas noderētu Jāņu un Līgu apdāvināšanā un, protams, neiztikt arī bez gardumiem, ar ko iepriecināt sevi un citus gaidāmajos svētkos.

19. jūnijā, Doma laukumā jau 20 gadu pēc kārtas tradicionāli notiek Zāļu tirgus, pulcējot simtiem tirgotāju un tūkstošiem apmeklētāju, kurus vieno vēlme radīt svētku noskaņa. Portāls ''Māja&Dārzs'' devās lūkoties uz tirdziņā notiekošo, lai labumus un atradumus atrādītu tiem, kas vēl gatavojas turp doties vai arī ziņkārīgi vēlas iepazīt tur notiekošo.

Kā jau katru gadu, arī šoreiz neiztikt bez noskaņas papildinošiem elementiem – folkloras kopu, mūziķu, pūtēju orķestru un deju kolektīvu priekšnesumiem, kas tirdziņa atmosfēru rada vēl tautiskāku un svētkiem piemērotāku. Tā kā svētki nav iedomājami bez garda mielasta, tad tirdziņā var atrast visu nepieciešamo un vēl vairāk. Mazsālītie gurķīši, zemenes, kūpinājumi, žāvējumi, svaigi cepta maize, sklandu rauši, pīrāgi un alus ir tikai daļa no labumiem, kas šeit atrodami, taču galvenajā lomā Zāļu tirdziņā ierindojušās Jāņu zāles. Bez tradicionāliem ozolu zariem, kas ir ne visiem pieejami, šeit var iegādāties arī krāšņus magoņu, margrietiņu, rudzupuķu, smilgu un citu pļavas puķu pušķus, kas lieti noderēs gan vainagiem, gan dekorācijām. Padomāts arī par slinkākajiem svētku svinētājiem, piedāvājot jau gatavus vainagus, pušķus un dekorācijas, tai skaitā interesantas cepures no kļavu lapām un gatavas smilgu dekorācijas svētku galdam. 

Neskatoties uz to, ka vairums Jāņu zāles tiks lasītas un arī svētku maltīte gatavota pašu rokām, ir vērts doties uz Zāļu tirdziņu kaut vai atmosfēras un svētku noskaņas dēļ.

Zāļu tirdziņš Doma laukumā norisinās 19. jūnijā līdz plkst. 19.00.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!