Foto: LETA
Ievērojama dāliju balle pašlaik ir vērojama Latvijas Dabas muzejā, kur Latvijas selekcionāri un audzētāji vienkopus ir eksponējuši aptuveni 350 dāliju šķirnes, kas priecē ar krāsu dažādību.

Kā "Tavs Dārzs" informēja Latvijas Dabas muzeja pārstāve Baiba Krustiņa, izstāde "Dālijas 2019" tapusi sadarbībā ar selekcionāriem un audzētājiem no Rīgas Dārzkopības un biškopības biedrības Dāliju audzētāju sekcijas, Latvijas Universitātes Botāniskā dārza un Salaspils Nacionālā botāniskā dārza.

Šī ir viena no krāšņākajām izstādēm muzejā, jo kolekcionāri un audzētāji pārsteidz ar dāliju dažādību – tās ir dažādos izmēros, krāsās, nemaz nerunājot par ziedkopu formām. Apskatīt var dekoratīvās (platziedu) dālijas, vienkāršās (nepildītās), anemoņu, lodveida, pomponu, ūdensrožu, apkakļu un citas dāliju grupas. Tāpat ir aplūkojamas tautā iemīļotas dāliju šķirnes, kā arī tādas, kuru vārds izskanējis ārpus Latvijas robežām. Pie katras dāliju vāzes ir arī auga nosaukums, lai apmeklētāji varētu piefiksēt sev tīkamākās dālijas.

Savas skaistās dālijas izstādē izrāda un padomos par to audzēšanu uz vietas dalās ne tikai Latvijas Universitātes Botāniskā dārza darbinieki, bet arī speciālisti no Salaspils Nacionālā botāniskā dārza, kā arī ilggadējie Dabas muzeja ziedu izstāžu dalībnieki un entuziasti – Helga Ancāne, Aivars Baroniņš, Maigurs Strīķis, Rita Zaļā, Maija Breikša un citi.

Izstādes darba laiks:

  • 5. septembrī no pulksten 12 līdz pulksten 19;
  • 6. septembrī no pulksten 10 līdz pulksten 17;
  • 7. septembrī no pulksten 10 līdz pulksten 17;
  • 8. septembrī no pulksten 10 līdz pulksten 17.

Foto ieskats dāliju izstādē:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!