Foto: LETA

Patīkamā rožu aromātā līdz 7. jūlijam ir ieskauts Latvijas Dabas muzejs, kur jau tradicionāli var ne tikai aplūkot krāšņo rožu izstādi un smelties padomus no pieredzējošiem rožu audzētājiem, bet arī iegādāties dārza karalienes.

Izstādē "Rožu dārzs 2018", kas veidota sadarbībā ar pieredzējušiem rožu audzētājiem no stādaudzētavas "Latroze", var aplūkot gan latviešu selekcionāres Dzidras Riekstas veidotās, gan vairāk nekā 100 citas, tieši Latvijas apstākļiem piemērotas, rožu šķirnes.

Kā ierasts, izstādē ir apskatāmas dažādas angļu rozes, parka rozes, krūmrozes, tējhibrīdrozes, vīteņrozes, floribundrozes, miniatūrrozes, kā arī klājeniskās rozes.

Pasākuma rīkotāji atgādina, ka savvaļā ir sastopamas vairāk nekā 400 rožu ģints sugas (18 aug arī Latvijā), no tām selekcionāri izveidojuši neskaitāmas rožu šķirnes, kas priecē pat visprasīgākos dārzu īpašniekus.

Lai neapjuktu un atrastu sev tīkamāko un audzēšanas apstākļiem atbilstošāko rozi, izstādes laikā stādaudzētavas "Latroze" dārzkopji, kuri ar rožu audzēšanu nodarbojas jau vairāk nekā 20 gadus, apmeklētājiem sniedz noderīgus padomus un palīdz izvēlēties piemērotākos augus. Izstādes laikā ir iespēja iegādāties arī rožu stādus.

Izstādes darba laiks:

  • Trešdien, 4. jūlijā, no pulksten 12 līdz pulksten 17.
  • Ceturtdien, 5. jūlijā, no pulksten 10 līdz pulksten 19.
  • Piektdien, 6. jūlijā, no pulksten 10 līdz pulksten 17.
  • Sestdien, 7. jūlijā, no pulksten 10 līdz pulksten 16.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!