Foto: Publicitātes attēli

Šajās brīvdienās, 4. un 5. maijā Siguldas Svētku laukums ir kļuvis par īstu Meku dārzkopjiem – gan profesionāļiem, gan entuziastiem – te notiek ikgadējā "Latvijas Stādu parāde", šogad – jau piecpadsmito reizi.

Līdzās Latvijā audzētiem stādiem apmeklētāji var aplūkot un iegādāties gan amatniecības, gan dārza preces un tehniku, kā arī nogaršot Latvijā ražotus gardumus. ''Tavs Dārzs'' piedāvā ieskatīties, kas interesants notiek pasākumā, un atgādina, ka vēl var pagūt aizbraukt uz Siguldu, jo Stādu parāde notiek arī šodien, 5. maijā – no pulksten 9 līdz 18. Un zemkopības ministrs Jānis Dūklavs pulksten 11 atklās reto stādu izsoli.

Pasākuma organizatori ir padomājuši par tiem, kuri vēlas nopirkt nevis vienu, bet vairākus stādus. Pie Svētku laukuma darbojas "Stādu garderobe", kur var novietot iegādātos stādus un saņemt caurlaidi, lai piebrauktu pēc tiem ar mašīnu.

Pasākums ir pulcējis audzētājus no visiem Latvijas reģioniem, piedāvājot plašāko stādu klāstu – vasaras puķes, augļu kokus un ogulājus, dekoratīvos kokus un krūmus, kā arī daudzgadīgās puķes un citus stādus. Plašāku informāciju par pasākumu vari meklēt šeit.

Foto autors Andrejs Vītoliņš:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!