Foto: F64
Jau pavisam drīz dažādos Latvijas nostūros mirdzēs ugunskuri, skanēs skanīgākās Līgo dziesmas, kā arī būs klāti bagātīgi svētku galdi ar siera rituļiem. Pirms svētkiem tradicionāls pasākums Rīgā ir Līgo tirdziņi, un arī šis gads nav izņēmums.

"Tava Māja" jau ziņoja, ka piektdien, 19. jūnijā, Vērmanes dārzā notiek Latvijas labumu un zāļu tirgus "Gabaliņš Latvijas Līgo!", kurā ikviens var sarūpēt sev nepieciešamo saulgriežu svinībām. Pasākumam par godu Vērmanes dārzs ir sadalīts astoņās tematiskās gadatirgus zonās – parka celiņi pārvērtušies par Amatu ielu, Siera ielu, Gaļas ielu, Zivju ielu, Maizes ielu, Augļu un dārzeņu ielu, Zāļu ielu un Alus ielu.

Tirdziņā var sarūpēt visu svētkiem nepieciešamo – sākot ar lina tērpiem un austām jostām, beidzot ar galvas rotām, gardumiem svētku galdam, kā arī lietām mājas rotāšanai. Kā novēroja "Tava Māja", tirdziņā var iegādāties ne tikai pašceptu maizi un brangus siera rituļus, bet arī dekorus mājai, piemēram, koka pulksteņus, krāšņus puķu pušķus, lina dvieļus un citus nieciņus, kas noderēs, lai māju sapostu svētku rotā.

Kā iepriekš vēstīja pasākuma rīkotāji, tirgū piedalās amatnieki un mājražotāji no visiem Latvijas novadiem. Pasākuma organizatori arī atgādina, ka apmeklētājiem un dalībniekiem ir jāievēro šobrīd valstī noteiktie ierobežojumi, tajā skaitā arī divu metru distance.

Andele Vērmanes tirdziņā notiek no pulksten 10 līdz pulksten 20.

Foto ieskats tirdziņā:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!