Foto: Publicitātes attēli
Sestdien, 12. septembrī Nacionālajā botāniskajā dārzā norisinās viens no gada lielākajiem stādu gadatirgiem, ko tradicionāli sauc par "Vitamīnu dienas" gadatirgu, un kā nu ne – šeit netrūkst nedz krāšņumaugu, nedz arī stādu, kas ražas laikā lutina mūsu vēderus.

Rudentiņš bagāts vīrs – tieši šādas asociācijas rodas, iepazīstoties ar Salaspilī notiekošo stādu gadatirgus piedāvājumu. Kā portālam ''Tavs Dārzs'' stāsta gadatirgus organizatori, tad šis ir viens no lielākajiem gadatirgiem, kurā koncentrējas praktiski viss Nacionālā botāniskā dārza piedāvājums.

Bagātīgajā rudens stādu gadatirgū pieejami peoniju, astilbju, Sibīrijas īrisu, rodžersiju un citu vasaras puķu un ziemciešu stādi. Neiztrūkstoša gadatirgus sastāvdaļa ir arī telpaugi, kas pamazām iekaro ceļu katra mājās, tāpēc arī šeit tie iegādājami. No tiem pieejamas ir ciklamenes, dekoratīvie pipariņi ar sarkaniem auglīšiem, kā arī dažnedažādi dekoratīvie sukulenti. Tiem, kas vēlas dārzu papildināt ar garšīgām lietām – varēs iegādāties lielogu dzērveņu stādus, Salaspils selekcijas brūklenes, krūmmellenes un dižaugļu lazdas, – kas ir pietiekami rets piedāvājums pat Baltijas mērogā. Koku un krūmu piedāvājumā ietilpst Japānas spirejas, Amūras ceriņš, purva ozoli, irbenes, hortenzijas, rododendri, bārbeles, kastaņas un vēl daudz citi ievērības cienīgi augi.

Kopumā uz šo gadatirgu koncentrējas visi lielākie Latvijas stādaudzētāji, tāpēc Nacionālais botāniskais dārzs ir viena no vietām, kur var iegūt pietiekami plašu piedāvājumu gan vasaras puķu stādiem, gan kokiem un krūmiem.

Vairāk par gadatirgu lasi šeit.

Fotogalerija ar gadatirgus lustēm:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!