Foto: DELFI
Gaidot Līgo svētkus, Rīgā jau tradicionāli Doma laukumā notiek viens no krāšņākajiem ielīgošanas pasākumiem – Zāļu tirgus, kas 22. jūnijā no pulksten 9 līdz 19 pulcē tirgotājus un apmeklētājus sagādāt visu nepieciešamos svētkiem.

Zāļu tirdziņš ir lieliska vieta, kurp doties pēc labumiem svētku galdam, dažādām dāvanām Jāņiem, Līgām un svinību vietas saimniekiem. Līdztekus tirgum Doma laukumā ir iespēja redzēt mūziķu, deju kolektīvu, folkloras kopu un pūtēju orķestru uzstāšanos.

Foto: DELFI

Šogad Zāļu tirdziņš piedāvā labumus gan gardēžiem un lauku labumu cienītājiem, gan tiem, kas meklē oriģinālas mājlietas sev vai kāda apdāvināšanai. Visdažādākie koka grebumi un aksesuāri, piemēram, vīna pudeļu statīvi, koka bļodas, karotes un iekarināmas latvju zīmes. Māla cienītāji atradīs traukus kā mākslas darbus, savukārt, ja nav daudz laika vainagu pīšanai un rotājumu darināšanai, šeit var iegādāties jau gatavas galvas rotas, pušķus, dekorus.

Nepaej garām stendiem, kur tirgo kūpinājumus, maizes krāsnī ceptus klaipiņus, mājas sierus, lauku tējas, dažādus brūvējumus un vēl, un vēl...

Lai tirdziņš iedvesmo svinēt pēc labākajām tradīcijām!

Fotoieskats Zāļu tirdziņā:
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!