Foto: Ilze Kusiņa

Jau trešo gadu pēc kārtas Rundāles pils franču dārzā tika gaidīti kā profesionāļi, tā dārza entuziasti, lai andelētos rudens stādu tirgū un izbaudītu skaisto hortenziju un vēlu ziedošo rožu šķirņu krāšņumu.

Rudens ir īstais laiks, lai plānotu un sāktu īstenot ieceres savos piemājas apstādījumos, tādēļ tirdziņā 28 tirgotāji no lielām stādaudzētavām un mazām piemājas saimniecībām parūpējās ne vien par plašu preču klāstu, bet dalījās arī noderīgos padomos par augu kopšanu.

Pils franču dārza centrālajā alejā notiekošajā tirdziņā varēja iegādāties gan augļu kokus un ogulājus, gan dekoratīvos krūmus, ziemcietes, garšaugus, apmeklētāju iecienītākos rožu stādus, kā arī telpaugus un saimniecībās izaudzētos dārzeņus. Lai dārza darbi veiktos raiti un ar prieku, tirdziņā varēja iegādāties arī dārza darbarīkus, pītus grozus un vēja zvanus.

Par lustīgo noskaņu parūpējās muzikālie priekšnesumi, kurus izpildīja septiņi pūtēju orķestri: Bauskas Mūzikas un mākslas skolas orķestris, Siguldas Jauniešu pūtēju orķestris "Sudrabskaņa", Auces kultūras nama Jauniešu pūtēju orķestris "Auce", Valmieras Brīvprātīgo ugunsdzēsēju biedrības orķestris, Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolas un Liepājas Bērnu un jaunatnes centra pūtēju orķestris "Liepāja", pūtēju orķestris "Skaistkalne" un "Krustpils".

Lūk, foto ieskats rudens stādu tirgus andelēs Rundāles pils dārzā:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!