Foto: DELFI

Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) studentu darbu izstāde/gadatirgus ''Jarmarka'' katru gadu svētku laikā pārsteidz ar krāšņiem darbiem, un arī šis gads nav izņēmums. Ja lūko pēc oriģinālām svētku dāvanām, tad šis tirdziņš būs īstā vieta, lai atrastu īstas Ziemassvētku pērles.

Ja ir vēlme iet uz tirdziņu, tad liec aiz auss, ka īpašie darinājumi katru dienu tur nav vieni un tie paši – sortiments mainās katru dienu. Tieši tas ir lielākais tirdziņa pluss, proti, nereti lietas ir tikai vienā eksemplārā, kas garantēs to, ka tāda nebūs nevienam citam. Mākslas darbu ir vesela jūra, tāpēc labāk pirms došanās ir nolemt, kas ir nepieciešams, piemēram, kāds dizaina trauks vai auskari.

Kas gan būtu gadatirgus, ja tajā nebūtu arī dažādu gleznu, kas ierāmētas vai arī darinātas uz kanvām. Tās varēs atrast gan lielākas, gan mazākas, kā arī izveidotas pilnīgi dažādās tehnikās. Tirdziņā atrodamas arī citas noderīgas lietas mājai, piemēram, trauki dažādās krāsās, krūzes, bļodiņas, servējamie trauki, plates uzkodām, tasītes un vēl citi studentu darinājumi. Trauki darināti no dažādiem materiāliem – atradīsi ne tikai trauslos stikla traukus un porcelāna meistardarbus, bet arī latviešiem tik ļoti tīkamos māla izstrādājumus un darbiņus no koka.

Studenti izveidojuši dažādus interjera dekorus, mākslinieciskas vāzes, kā arī pat karināmus nieciņus eglītei vai arī mājas dekorēšanai. Tāpat ir arī smukumlietas, kas var noderēt kā aksesuārs apģērbam, piemēram, auskariņi, kuru ir tik daudz, ka grūti izvēlēties tikai vienu.

"Jarmarka" atvērta no 15. decembra līdz 30. decembrim, katru dienu no pulksten 11 līdz pulksten 20. Savukārt 24., 25. un 26. decembrī – brīvdienas. Vairāk par tirdziņu vari uzzināt šeit. LMA studentu tirdziņš nav vienīgais svētku tirdziņš Rīgā. Šajā rakstā vari izlasīt plašāku informāciju par vēl 11 tirdziņiem, kuros atrast skaistas svētku dāvanas saviem mīļajiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!