Foto: DELFI
Rīgā tradicionāli ražas svētkus atzīmē ar Miķeļdienas gadatirgu Doma laukumā, kas šogad notiek 23. septembrī no pulksten 9 līdz 17. Rudens noskaņu tirdziņā var iegādāties rudens veltes, amatnieku meistardarbus, kā arī baudīt plašu kultūras programmu.

Tā kā šajā sezonā pamazām uzpucējam mājokļus omulīgākai laika pavadīšanai, kaut ko skaistu interjeram noteikti var atrast no amatnieku un tautas lietišķās mākslas meistaru darinājumiem. Savukārt izsalkumu vai kāri pēc kā īpaša arī var remdēt, jo tirgotāji piedāvā dažādas rudens ražas veltes, zāļu tējas, medu, maizi, gaļu, zivis un saldos kārumus.

Ja nesanāk pabūt šajā tirdziņā, iespējams, aktuāla ir informācija par turpmākajiem līdzīga rakstura pasākumiem. Piemēram, 29. septembrī Kultūras un tautas mākslas centra ''Ritums" filiālē, Ieriķu ielā 43A, no pulksten 17 līdz 20 ikviens laipni gaidīts Miķeļdienas pasākumā ''Ražas svētki Ritumā". Pasākumā muzicēs folkloras kopas un būs iespēja iepazīt Miķeļdienas tradīcijas, varēs piedalīties radošajās darbnīcās, nobaudīt gardumus Latvijas labumu tirdziņā un nogaršot Lielo Rudens zupu. Ražas svētkos piedalīsies arī Kultūras centra "Ritums" tautas lietišķās mākslas studijas, demonstrējot dalībnieku darbus un ierādot interesentiem savas amata prasmes.

30. septembrī ražas svētkiem veltīts pasākums "Miķelīša Rudens svētki Iļģuciemā" no pulksten 14 notiks pie kultūras centra "Iļģuciems", kur varēs darboties radošajās darbnīcās un vērot amatu demonstrējumus.

Savukārt Miķeļdienai veltītas radošās darbnīcas septembrī notiks Rīgas Porcelāna muzejā, kur ikviens interesents varēs izgatavot dažādus dekoratīvus priekšmetus ražas svētku tematikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!