Foto: LETA
Plašu Latvijā audzēto garšaugu un dārzeņu klāstu trīs dienu garumā var aplūkot Latvijas Dabas muzejā, kur vienkopus aplūkojami arī reti audzētie dārzeņi, piemēram, vano, momordika un melotrija.

No 19. līdz 23. septembrim Latvijas Dabas muzejā sadarbībā ar Artūra Sildes Dārzkopības entuziastu klubu (DEK) "Tomāts" jau otro reizi notiek izstāde "Latvijas garšaugi un reti audzētie dārzeņi", informē Dabas muzejs.

Tajā var aplūkot lielāko pupiņu kolekciju, ko izlolojusi dārzniece Marija Tocupe. Savukārt Saivas Pekuses dārzniecībā izaugušas 30 aso piparu un paprikas šķirnes, kā arī dažādi garšaugi. Izstādē var nogaršot arī kādu no asajiem pipariem. Tie, kuri lūkojas pēc tradīcijām, izstādē varēs apskatīt Arvīda Neimaņa piedāvātās vecās kartupeļu, ķiploku un sīpolu šķirnes, bet Ludmila Kodzasova prezentēs jaunās saldās paprikas un baklažānu šķirnes.

Foto: LETA

Eksotiskos augus izlolojusi Darja Jurevica, kas izstādes apmeklētājiem apskatei izlikusi kivano, momordiku un melotriju. Tāpat izstādē aplūkojami ne tikai eksotiskie augi un garšaugi, bet arī Latvijas tradicionālie savvaļas ārstniecības augi un istabas augi.

Tāpat interesenti var gūt zināšanas lekcijās par garšaugiem un dārzeņiem. Dārza darbu padomos dalīsies dārzkope ar daudzu gadu pieredzi, Sarma Zarčinska, kura prezentēs smaržīgās pelargonijas, bet Rita Armulika priecēs ar veselības tējām, ko pati lasījusi Latvijas plašumos.

Ieskaties foto, cik dažādas rudens veltes var izaudzēt Latvijas klimatiskajos apstākļos!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!