Foto: Lāsma Semerova

Sagaidot rudeni, Nacionālais botāniskais dārzs (NBD) aicina doties uz sezonas noslēdzošo gadatirgu – ''Ražas svētki Salaspilī 2016''.

Gadu gaitā NBD stādu gadatirgi kļuvuši jau par tradīciju un svarīgu notikumu dārzkopju dzīvē, vienkopus pulcējot gan tirgotājus, gan arī pircējus no visas Latvijas. Šis ir NBD noslēdzošais stādu gadatirgus un pēdējā iespēja iegādāties preces dārzam.

Kas svarīgi, šis ir viens no retajiem pasākumiem, kur ar savu dārza lomu var lepoties ikviens. Ja dārzā kādam bija izaudzis lepošanās vērts ķirbis, iespaidīga garuma burkāni vai kāds cits šķība, greiza vai vēl kāda cita jocīga paskata auglis vai dārzenis, tie, kas pieteikuši savu dalību, veltes atrāda īpašā izstādē. NBD Informācijas un izglītības nodaļas vadītāja Lāsma Semerova atklāj, ka vērtēšanai atrādītas ne tikai dabas dāvātās dīvainības, bet arī ierastas rudens veltes, rudens ziedi un ziedu kompozīcijas, kā arī no rudens veltēm gatavoti labumi.

Tirgus laikā notiek arī Salaspils Ražas svētku dalībnieku darba augļu izstāde, kā arī interesantāko eksponātu apbalvošana. Savukārt oranžērijā apskatāmas divas izstādes – miniatūrā pasaule jeb "Bonsai kociņi un florāriji" (autori – NBD Oranžērijas nodaļas vadītāja Zane Purne ar kolēģiem) un Salaspils Mūzikas un mākslas skolas jubilejas darbu izstāde "Šeit un tagad". Vairāk par pasākumu lasi šeit.

Foto no pasākuma:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!