Foto: DELFI
Ceturtdien, 26.oktobrī, Rīgas Zooloģiskajā dārzā aizvadīts ikgadējais Latvijas lielākā ķirbja čempionāts, kurā no desmit raženākajām dārza ogām uzvarētāja titulu izdevās izcīnīt Gundegas Neimanes audzētajam 161,5 kg smagajam ķirbim no Kurmāles pagasta Kuldīgas novadā, vēsta pasākuma rīkotāji.

Pasākumā spēkavīri cilāja un svēra desmit lielākos un izmēros iespaidīgākos ķirbjus no visas Latvijas. Starp brangākajām ogām sacentās gan ikgadējie čempionāta veterāni – ķirbju audzētāji ar gadiem ilgu pieredzi, gan arī jaunpienācēji, kuriem raženu ķirbi ir izdevies izaudzēt pirmo reizi. Šogad konkursam pieteiktās varenākās dārza ogas augušas Skrundas, Kuldīgas, Nīcas un Ādažu pusēs.

Konkursā godpilno otro un trešo vietu izdevās izcīnīt Badovsku ģimenei no Skrundas. Otro vietu ieguva Gatis Badovskis, kura audzētais ķirbis bija 160,5 kg smags, savukārt godpilno trešo vietu ieguva Daina Badovska ar 157,5 kg smago dārza ogu.

Foto: DELFI

"Par spīti mitrajam un aukstajam rudenim, šodien, divpadsmitā "Latvijas lielākā ķirbja čempionāta" ietvaros, mums ir izdevies sapulcēt azartiskākos un rūpīgākos ķirbju audzētājus no visas Latvijas. Ja čempionāta pirmssākumos, 2006. gadā sākām ar 78,15 kilogramus smagiem ķirbjiem, tad šogad to svars ir palielinājies vairāk kā divas reizes, šī gada smagākais dižķirbis ir sasniedzis 161,5 kilogramu atzīmi. Esam pateicīgi Rīgas zooloģiskajam dārzam par ilggadīgo sadarbību un iespēju katru gadu pulcēt aizrautīgākās ķirbju audzētāju ģimenes," par čempionāta tradīcijām "Delfi" stāsta "Maxima Latvija" komunikācijas vadītājs Jānis Beseris.

Interesanti, ka arī pagājušajā gada laureāts bija izaudzēts Kuldīgas novada Kurmāles pagastā, uzstādot īstu rekordu – tas bija 404 kg smags ķirbis.

Šogad sacensībās par diženo dārza ogu svēršanu un mērīšanu parūpējās spēka vīri Agris Kazeļņiks un Aivars Šmaukstelis Armanda Simsona virsvadībā. Pēc uzvarētāju paziņošanas un svinīgās apbalvošanas par raženajiem ķirbjiem varēja priecāties arī paši Rīgas Zooloģiskā dārza iemītnieki, ar ķirbi kā kārumu launagā mielojās degunlācīšu ģimene.

Raženākā ķirbja čempionātu jau 12. gadu organizē "Maxima Latvija".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!