Foto: DELFI
Līgo svētku neatņemama sastāvdaļa Rīgā ir arī tradicionālais Zāļu tirdziņš Vecrīgā, kurš vienkopus pulcē desmitiem amatnieku un mājražotāju. Arī šogad tie sarūpējuši dažādus labumus svētku galdam un mājas rotāšanai.

Zāļu tirdziņš katru gadu Rīgā pirms svētkiem ir īpaši gaidīts notikums, jo tajā var sarūpēt teju visu nepieciešamo – košākos vainagus un skaistākās jāņuzāles, lielus ķimeņu siera rituļus, sulīgus pīrādziņus, maizi, gaļu, medu un vēl citus gardumus. Tāpat tajā var iegādāties svētku tērpa aksesuārus, piemēram, tautiskas zeķes, jostas, rotas vai pat linu kreklu. Katrā ziņā – katrs tirdziņā varēs atrast sev ko acij tīkamu.

Padomāts arī par līgotājiem, kuri dosies ciemos, vai vienkārši tiem, kuri savu māju vēlas papildināt ar kādu jaunu dizaina elementu. Kā novēroja "Tava Māja", tirdziņā var iegādāties, piemēram, keramikas traukus, kā arī citus nieciņus, kas var kalpot gan kā ciemakukulis, gan kā dāvana Līgai un Jānim.

Foto: DELFI
Līdztekus tirgum Doma laukumā var baudīt arī plašu kultūras pogrammu, kur ar saviem priekšnesumiem priecē ne tikai mūziķi un folkoras kopas, bet arī dejotāji. Pasākumā piedalās: Pūtēju orķestris "Fanfara", bērnu deju ansambļi "Teiksmiņa", "Dancītis", "Bitīte", bērnu vokālie ansambļi "Magonīte", "Knīpas un Knauķi", Orķestris "Rīga", Daigas Galejas senioru koru grupa, Rīgas lībiešu dziesmu ansamblis "Līvlist", vidējās paaudzes deju kolektīvs "Sidrabi", Rīgas Danču klubs, koris "Laudate", folkloras kopa "Kokle", vīru vokālais kvartets "Harmonija Rīgai", deju kopa "Marmale", grupa "Zeļļi", bet pasākumu vada Mārtiņš Ruskis.

Zāļu tirgus andele notiek tikai vienu dienu, proti, 21. jūnijā no pulksten 10 līdz 19.

Šeit un te vari aplūkot vēl citus Līgo pasākumus Rīgā, bet šeit vari iepazīties ar lielāko pasākumu svētku ceļvedi visā Latvijā, kur lustīgi tiks daudzināti Līgo svētki.

Foto ieskats Zāļu tirdziņā:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!