Foto: Foto: Kristaps Rajeckis

Gaidītākais pavasara notikums maijā viennozīmīgi ir tradicionālā Latvijas Stādu parāde, kas vienkopus pulcē simtiem dārza entuziastu, audzētāju un profesionāļu no visas Latvijas. Arī šogad – 4. un 5. maijā – Siguldas Svētku laukumā norit vērienīga andele, kurā var sarūpēt skaistus, krāšņus un arī pat eksotiskus augus savam dārzam!

Kā novēroja "Tavs Dārzs", 16. Stādu parāde burtiski kūsā no ļaužu pūļiem. Sabraukuši ne tikai stādu audzētāji no Latvijas malu malām, bet arī vairāki simti pircēju, kuri lūko krāšņākos stādus savam dārzam.

Pasākuma organizatori "Tavs Dārzs" atklāja, ka šogad Stādu parāde pulcē ap 150 Latvijas stādu audzētāju no visiem valsts reģioniem, piedāvājot plašāko stādu klāstu. Turklāt Stādu parādei šogad izvēlēta arī īpaša tēma – klimata pārmaiņas.

Stādu parādes sortiments ir visnotaļ grandiozs, jo piedāvājumā ir ne tikai dažādi augļu koki un ogulāji, vasaras un daudzgadīgās puķes, bet arī dekoratīvie koki un krūmi. Un tas nebūt nav viss! Piedāvājumā ir arī amatnieku sarūpētās pērles, dažādas dārza preces un tehnika, bet punčus var palutināt ar Latvijā ražotiem gardumiem. Tāpat var piedalīties tradicionālajā reto augu izsolē, dažādos konkursos un atrakcijās kopā ar visu ģimeni, kā arī uzzināt vērtīgus knifiņus no dārzkopjiem un stādu audzēšanas nozares profesionāļiem.

Vērienīgā andele Svētku laukumā norisinās no pulksten 9 līdz 18. Pasākumā ieeja ir bez maksas. Plašāku informāciju par Stādu parādi vari izlasīt šajā rakstā un arī te, bet šajā rakstā vari aplūkot vēl citus stādu tirdziņus, kur vērts doties šopavasar.

Foto ieskats vērienīgajā Stādu parādē:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!