Foto: LETA
Liliju aromātā līdz 17. jūlijam ir ieskauts Latvijas Nacionālais dabas muzejs, kur jau tradicionāli var ne tikai aplūkot cēlo liliju izstādi un smelties padomus no zinošajiem liliju selekcionāriem, bet arī var pasūtīt liliju sīpolus.

Arī šogad selekcionāri izstādē "Cēlās lilijas 2021" vienkopus ir sarūpējuši pašas skaistākās un aromātiskākās liliju šķirnes, kas pārsteidz ar ziedu krāšņumu. Izstādē var aplūkot vairākus desmitus liliju šķirņu, no kurām lielākā daļa ir liliju audzētāju biedrības "Lilium Balticum" selekcionāru devums. Tāpat tajā var saņemt selekcionāru konsultācijas par liliju stādīšanu un audzēšanu, kā arī pasūtīt sīpolus.

Kā informē pasākuma organizatori, līdzās agrākajos gados izveidotām un iemīļotām liliju šķirnēm, izstādē var aplūkot arī jaunumus, piemēram, pildītu ziedu šķirni 'Roselily Aisha' ar smaržīgiem baltiem ziediem un zaļu svītriņu. Plaukstot tie atgādina rozi, tāpēc dots nosaukums rožulilijas 'Roselily'. Īpaši ir izceltas cēlās trompetlilijas, piemēram, šķirne 'Aglona' ar smaržīgiem baltiem ziediem un īpaši gariem ziedkātiem.

Foto: LETA

Visi izstādes apmeklētāji aicināti ar savu vērtējumu piedalīties aptaujā par skaistāko izstādes ziedu. Pēc izstādes tiks noskaidrots, kurš audzētājs iegūs biedrības "Lilium Balticum'" ceļojošo kausu par vispopulārāko liliju.

Foto: LETA

Izstādes darba laiks:

  • 16. jūlijā no pulksten 10 līdz 17.
  • 17. jūlijā no pulksten 10 līdz 17.

Plašāku informāciju par biļešu cenām var izlasīt šeit. Tāpat pasākuma rīkotāji lūdz ievērot valstī spēkā esošos noteikumus par pulcēšanos un publiskajiem pasākumiem, kā arī informē, ka izstādē vienlaicīgi drīkstēs atrasties seši cilvēki. Izstādes apmeklējums ir bez iepriekšējas pieteikšanās.

Foto ieskats liliju izstādē:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!