Foto: Publicitātes foto
Sestdien, 3. oktobrī, Bulduru Dārzkopības vidusskolas vēsturiskajā parkā pilnā sparā norit tradicionālie Rudens ražas svētki, kur var iegādāties ne tikai krāšņus stādus, bet arī amatnieku darinājumus un pašgatavotus gardumus. Tāpat neatņemama svētku sastāvdaļa ir speciālistu demonstrējumi un konsultācijas par dārza jautājumiem.

Ražas svētki notiek no pulksten 9 līdz pulksten 16.

Visa pasākuma garumā parka tirdziņā pie amatniekiem, zemniekiem un dažādu arodu pratējiem var iegādāties daudzveidīgu produkciju – sākot ar stādiem līdz pat mājražotāju labumiem un amatnieku darinātajām pērlēm. Kopumā uz tirdziņu ir sabraukuši vairāk nekā 100 dažādi amatnieki, mājražotāji un stādu audzētāji. Ražas svētkos ar vērtīgiem padomiem dalās arī Bulduru Dārzkopības vidusskolas pasniedzēji, kuri apmeklētājus konsultē par dārzos darāmajiem darbiem, augu audzēšanu un pavairošanu.

Sev tīkamas nodarbes var atrast ne tikai dārzu entuziasti, bet arī mazākie pasākuma apmeklētāji, jo bērni var spēlēt lielgabarīta koka spēles veiklībai un atjautības asināšanai, piedalīties ķirbja velšanas stafetē, kā arī var pabarot trusīšus vai kaziņu un vizināties ponija mugurā.

Pasākumu bagātina arī meistarklases un konkursi, piemēram, var iemācīties no rudens lapām pagatavot rozes vai uzkāpt kokā kopā ar arboristu. Pasākumā var izbaudīt arī rudens gardumu degustācijas un aplūkot ražas izstādi. Šeit var aplūkot pasākuma programmu un meistarklašu laikus.

Ieeja pasākumā, autostāvvietas un iebraukšana Jūrmalā ir bezmaksas.

Foto ieskats Rudens ražas svētkos:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!