Foto: DELFI
To varētu saukt par mini iesildīšanos tradicionālajai Stādu parādei – 24. aprīlis "Hanzas peronā" aizvadīts ar Latvijā audzētu stādu tirdziņu un Liepājas Leļļu teātra izrādi "Ucipuci meklē mājas". Gatavojoties vasaras sezonai, rīdzinieki varēja iegādāties dažādus pilsētas balkoniem, palodzēm un pagalmiem piemērotus augus, ko piedāvāja "Stādu parādes" pārstāvētie audzētāji.

Līdztekus andelēm un leļļu teātrim notika stādīšanas darbnīcas bērniem, kā arī visas dienas garumā varēja veidot stādu kartītes un saules ķērājus un darboties Latvijas valsts mežu darbnīcā. Apmeklētājus izklaidēja arī "Brain Games" un "Kokotāj, Putnotājs" spēļu zona. Tāpat "Svētdienī" ciemojās arī izdevniecība “liels un mazs” ar grāmatām bērniem, “Fox the maker” radošās kastes, “Varis Toys” spēļu zona, “Zelt” smiltsērkšķu māja un citi.

Savukārt jau nākamajā nedēļas nogalē, meklējot idejas savam dārzam un Latvijā audzētus stādus, noteikti jādodas uz Siguldu, kur 30. aprīlī un 1. maijā notiks ikgadējais vērienīgais gadatirgus "Stādu parāde". Plašāka informācija – mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!