Foto: LETA
Vēl nesen Dabas muzeju izkrāšņoja majestātiskās dārza karalienes rozes, bet jau šonedēļ telpas ar savu reibinošo smaržu piepilda lilijas izstādē "Apburošās lilijas 2022".

Īpaši iecienītas dārzos ir trompetlilijas, jo tās izceļas ar savu bagātīgo ziedēšanu un apburošo smaržu. Visvairāk audzētā ir karaliskā lilija, kas pie mums atceļojusi no tālās Ķīnas 20. gadsimta sākumā. Citu valstu vidū Latvija izceļas ar savu trompetliliju selekciju, un arī šogad selekcionāri iepriecinās skatītājus ar jaunām šķirnēm, kas izstādē būs apskatāmas pirmo reizi, piemēram, 'Made', 'Nora', 'Sniedzīte', 'Klusuma skaņas', 'Katrīnbāde' un 'Taurupe'.

Izstādes apmeklētāji būs aicināti ar savu vērtējumu piedalīties aptaujā par skaistāko izstādes ziedu. Pēc izstādes tiks noskaidrots, kurš audzētājs iegūs biedrības "Lilium Balticum" ceļojošo kausu par populārāko liliju. Pagājušā gada izstādē par iecienītāko liliju apmeklētāju vērtējumā tika atzīta Sondras Riekstiņas audzētā OT (O – no Oriental jeb Austrumu lilijas un T – no trompetlilijas) liliju šķirne 'Touchstone'.

Izstāde Dabas muzejā norisināsies no 14. līdz 16. jūlijam.

Izstādes darba laiks:

  • Ceturtdien no pulksten 10 līdz 19;
  • Piektdien no pulksten 10 līdz 17;
  • Sestdien no pulksten 10 līdz 17.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!