Foto: DELFI
Pavasaris tiek ieskandināts arī galvaspilsētā ar nu jau tradicionālo izstādi ''Nature Expo'', kas veltīta dārzam un visam, kas ap to saistās. Šī izstāde ir īstā vieta, kurp doties gan pēc visdažādākajiem stādiem, sēklām, gan profesionāliem padomiem dārza labiekārtošanā.

No 28. līdz 30. aprīlim Ķīpsalā notiek izstāde "Nature Expo 2017", kurā apmeklētājus gaida plašs stādu piedāvājums – dažnedažādi šķirņu augļu koki, ogulāji, puķes, košumkrūmi un ne tikai. Katrs atradīs ko piemērotu savai puķu dobei, balkonam, mazdārziņam vai lauku sētai!

Šādas izstādes ir lieliskas ar to, ka piedāvā uzzināt un iepazīt daudz kā jauna. Tā piemēram, mazo dārzu īpašniekiem noderīgi būs iepazīties ar īpašām augļu koku šķirnēm, kas nodrošinās ražu gan vasarā, gan rudenī. Apbižoti nav arī lielāku dārzu īpašnieki, jo netrūkst arī dažādu ābeļu, bumbieru, ķiršu, plūmju, jāņogu, upeņu, ērkšķogu, cidoniju, aveņu, kazeņu, persiku un aprikožu stādu.

Peonijas ir piedzīvojušas slavas laiku, turklāt nav šaubu, ka tās savu aktualitāti nezaudēs arī šī gada vasarā, tāpēc starp izstādes dalībnieku piedāvājumiem nepamanītas nepaliks kokveida peonijas, kuras priecē ne tikai ar plašo krāsu paleti un lielajiem pildītajiem ziediem (pat līdz 30 cm diametrā), bet arī ar ziedēšanas ilgumu – vairāk nekā mēnesi.

Foto: DELFI

Labas ziņas tiem, kas kāro dārzu papildināt ar kādu saldo ķirši koku – izstāde piedāvās vairāk kā 30 saldo ķiršu šķirnes, turklāt visas šķirnes ir ideāli piemērotas Latvijas klimatiskajiem apstākļiem.

Dārza ainavu plānotāji var sarosīties, jo arī dažādi skujeņi, dekoratīvi krūmi, koki izstādē aplūkojami un iegādājami. Riekstu koki, zīdkoks, pīlādži, lapegles, smiltsērkšķi, bagātīgi hortenziju apstādījumi, netipiski aromātiskas franču rožu šķirnes, pasakaini rododendri un vēl, un vēl.

Bez plaša stādu piedāvājuma var daudz jauna var uzzināt plašajā ekspozīcijā dārza darbiem ar augsnes uzlabotājiem, laistīšanas sistēmām, lapenēm, siltumnīcām, dārza tehniku un inventāru.

Fotoieskats izstādē:

Izstādes darbalaiks:
29. aprīlī no pulksten 10 līdz 18.
30. aprīlī no pulksten 10 līdz 17.

Vairāk par izstādi uzzini šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!