Foto: LETA

Dabas muzejā no 6. līdz 10. aprīlim apskatāma izstāde "Orhidejas, tilandsijas un kukaiņēdāji augi", kas veidota sadarbībā ar Latvijas Orhideju un eksotisko augu draugu asociāciju (LOEADA). Šeit vienkopus apskatāma eksotisko augu parāde no pašmāju audzētāju privātajām kolekcijām.

Ikvienam Dabas muzeja apmeklētājiem ir iespēja aplūkot interesantas tropisko orhideju sugas un krāšņus selekcionētus hibrīdus, savdabīgos augus – kukaiņēdājus un citus eksotiskus augu valsts pārstāvjus. Izstādē plaši pārstāvēti neparastie Tillandsia ģints augi no bromēliju dzimtas – tie aug nevis podiņos, bet gan piestiprināti pie pamatnēm, un barības vielas uzņem no gaisa. Pieredzējuši orhideju un tilandsiju audzētāji šeit dalās savās zināšanās un sniedz apmeklētājiem konsultācijas par šo istabas augu kopšanu.

LOEADA gada auga tituls ir piešķirts orhideju dzimtas pārstāvēm no Catasetinae apakštribas (grupas), tāpēc biedrība šogad apmeklētāju interesi ir nolēmusi piesaistīt ar šo orhideju fotoizstādi. Ziedošo katasetumu grupas orhideju foto parāde ir veidota no biedrības kolekcionāru foto albumiem.

Svētdien, 10. aprīlī, pulksten 13 interesenti aicināti uz meistarklasi orhideju pārstādīšanā. Meistarklases apmeklējums ir ar attiecīgās dienas izstādes ieejas biļeti.

Izstādē ir iespēja arī iegādāties dažādas orhidejas un citus eksotiskos augus. Izstādi rīko un atbalsta Latvijas Orhideju un eksotisko augu draugu asociācija, Latvijas Universitātes Botāniskais dārzs un zemo cenu ziedu vairumtirgotava "Zaļā Bāze".

Foto no izstādes:

Izstādes darba laiks:
T., P., S., Sv. no pulksten 10 līdz 17.
C. no pulksten 10 līdz 19.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!