Foto: LETA
Šodien Latvijas Dabas muzejā atklāta izstāde "Rožu dārzs", kurā līdz 14. jūlijam apskatāmas aptuveni 100 dažādas Latvijas apstākļiem piemērotas rožu šķirnes, īpašu uzmanību veltot augststumbra krāšņajiem augiem.

Izstādē  iespējams klātienē novērtēt arī piecas šī gada populārākās šķirnes: 'Chippendale', 'Auguste Luise', 'Tess of The d'urberville', 'Gebruder Grimm' un 'Lion Rose'.

Rozes pasaulē ir vispopulārākie ziedi, un pastāv apgalvojums, ka tās aizņem divas trešdaļas no visu griezto ziedu tirgus. Informāciju par cilvēka un rožu attiecībām uzzinām jau no senajām freskām, ēku sienu gleznojumiem un pirmajiem rakstu darbiem austrumu un rietumu kultūrās. Gadu laikā ziedu krāsu bagātībai cilvēki ir piešķīruši dažādas nozīmes. Sarkanas rozes asociējas ar mīlu un kaisli, dzeltenās – prieku, laimi, draudzību un jaunu sākumu, baltās – ar nevainību, rozā – ar eleganci, oranžā – ar entuziasmu.

Rozes un skaistums ir nevainojama savienība, ko lietpratēji prasmīgi izmanto arī skaistumkopšanas līdzekļu izveidei. Izstādes atklāšanas dienā apmeklētāji tiek iepazīstināti arī ar dabīgās kosmētikas paraugiem un uzzināt ģimenes uzņēmuma "BBFactory" receptes, kā no rozēm pagatavot ko īpašu sevis lutināšanai.

Izstādē noderīgus padomus sniedz un izvēlēties piemērotākās šķirnes palīdz pieredzējuši rožu audzētāji. Kā ierasts, ir iespēja iegādāties stādus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!