Foto: Publicitātes foto
Dārzā augu nekad nevar būt par maz – tie tiek stādīti ne tikai vagās, puķu podos, bet arī puķu dobēs, kas atrodas pie ēku sienām. Ar ziedu kupenām tiek apstādītas privātmājas, lapenes, kā arī saimniecības ēkas un garāžas, tādējādi apkārtni pārvēršot par īstu ziedu karaļvalsti.

"Tavs Dārzs" piedāvā portāla "Houzz" apkopotās 10 idejas, kurās dažādi augi ir sastādīti pie garāžas.

Atceries, ka ar augiem vari variēt – sastādi ne tikai vienagdīgos augus, bet arī daudzgadīgos, lai nākamajās sezonās nebūtu jālauza galva par to, ko stādīt. Tāpat ņem vērā, ka skaisti izskatīsies augi, kas ir augsti, piemēram, saulespuķes, kāršrozes, dienziedes, amaranti un citi.

Ļoti skaisti pie ēkas izskatīsies graudzāles, kas dekoratīvi papildinās sienu un pārējos augus dobē. Vairāk par daudzveidīgajām graudzālēm un to veidiem var uzzināt šajā rakstā.

Raibu dārziņu iegūsi, ja pie ēkas sienas stādīsi košus augus, kas piesaistīs ne tikai mājas viesu uzmanību, bet arī bites un tauriņus. "Houzz" iesaka stādīt gauras, salvijas un citus augus.

Atceries, ka ēkas zaļumus un augus var stādīt ne tikai uz zemes dobēs, bet vari tos iestādīt podos un garos konteineros, ko vari piestiprināt ne tikai pie logiem, bet arī, piemēram, pie jumtiem. Ļoti skaisti izskatīsies, ja tiks iestādīti nokarenie augi.

Skaistu zaļumu sienu iegūsi, ja ap ēku apstādīsi vīnogulājus vai vīteņaugus. Šeit vari izlasīt plašāk par daudzveidīgo vīteņaugu klāstu, to audzēšanu un kopšanas knifiņiem.

Ja ir bruģēti celiņi un nav iespējams blakus ēkai izveidot puķu dobes, tad labs risinājums būs puķu podi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!