Cik likumīga ir grilu lietošana daudzdzīvokļu māju balkonos?

Pašlaik nav likuma, kas aizliegtu lietot uz sava balkona grilu, DELFI noskaidroja Rīgas pašvaldības policijā. Laiku pa laikam pašvaldības policija saņem informāciju un sūdzības no iedzīvotājiem par to, ka uz balkona tiek izmantots grils un tā rezultātā dūmi un smakas ieplūst kaimiņu dzīvokļos, traucējot mājas ikdienu, tomēr tas nenotiek pārāk bieži un saistošajos noteikumos par grila lietošanu uz balkoniem un lodžijām sods nav paredzēts.

Atšķirībā no RPP Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests nav tik pielaidīgs. Ugunsdrošības uzraudzības pārvaldes priekšnieks Dzintars Lagzdiņš atgādina, ka ugunsdrošības noteikumos ir skaidri noteikts, ka daudzstāvu dzīvojamās mājās ierīces ar atklātu uguni drīkst izmantot, tikai ievērojot to ekspluatācijas noteikumus. Balkons ir pārāk šaurs, lai uz tā varētu droši dedzināt grilu, turklāt jāņem vērā arī tas, ka dūmi izplatās uz augšu un ieplūst citos dzīvokļos, smacējot kaimiņus.

Secinājums viens - lai arī tieši aizliegts uz balkona grilēt nav, tomēr labāk to nedarīt pašu drošības dēļ. Un arī mazāk iemeslu konfliktiem ar kaimiņiem.

Ja tiešām nav iespējas doties piknikā ārpus pilsētas vai ciemos pie draugiem, kam ir privātmāja, bet vēlme pēc pašu cepta šašlika ir nepārvarama, labāk izvēlēties elektrisko grilu, kas ir daudz drošāks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!