Foto: publicitātes foto; instagram.com/fireflyfarmwichita/

Reizēm dārza darbos nepieciešama iedvesma, lai uzlabotu savu dārzu un padarītu to par kripatiņu interesantāku. Šī iemesla dēļ "Tavs Dārzs" no savas padomu vācelītes ir sarūpējis rakstus par to, kā dažādos neparastos veidos stādīt augus dārzā.

Jā, protams, neaizmirstama klasika ir puķu dobes, bet augus var sastādīt arī radošāk, piemēram, dažādos traukos vai lietās, kuras ikdienā vairs netiek izmantotas. Stāstu krājumā atradīsi rakstus par veco riepu otro dzīvi, kur tās pārvērtušās par košu mājvietu augiem, varēsi izlasīt, ko iesākt ar vecām laivām, kas var būt ne tikai skaista dobīte, bet arī pat mini baseins un dīvāns. Tāpat par neparastu augu stādīšanas vietu var kļūt vecie siena ruļļi vai ķīpas, kas lopbarībā netiek izmantotas.

Ierasts arī, ka gurķus vai tomātus audzējam uz atklāta lauka dobēs vai lolojam tos siltumnīcās. Varbūt šajā sezonā var ļauties kam neierastākam, piemēram, izveidot iespaidīgu gurķu arku, kur brangie gurķi apvīsies ap stabiem, kas atvieglos arī to novākšanu. Var izmēģināt arī audzēt tomātu saknēm gaisā, proti, podiņam izveidots caurums, bet pats dēsts iestādīts poda apakšiņā, nevis augšā, kas ir ierasta klasika augu stādīšanai. "Tavs Dārzs" pērn par šādu tomātu audzēšanas metodi padomos dalījās Inta Lapiņa. Viņas stāstu par tomātiem ar saknēm gaisā vari izlasīt šajā rakstā. Savukārt šeit vari izlasīt, kādus vēl augus var droši stādīt "kājām gaisā".

Skaidrs ir viens – dārzā radošumam nav robežu! Ķeries klāt pie stādu lološanas, lai jau drīz brangos stādus varētu izstādīt dārzā, iespējams, šoreiz kādā neparastākā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!