Foto: Shutterstock

Rudens izskaņā puķu podi dārzā vairs nav glītākais dekors, jo tie ir tukši vai arī tajos joprojām ir veco augu paliekas, tāpēc ziemas gaidās laiks tos uzfrišināt, piešķirot tiem otro elpu!

Podus, protams, var novākt un ienest kādā šķūnītī līdz nākamajai dārzu darbu sezonai, bet arī var izvēlēties vēl vienu variantu – podus noformēt tā, ka tie priecēs ar savu skaistumu līdz pat pavasarim, kad tajos varēsi stādīt košās atraitnītes. Ko gan likt podos? Tos vari papildināt ar skujeņu zariņiem, dabas veltēm, piemēram, čiekuriem, smilgām vai vilkvālītēm, kā arī vari izmantot veikalu plašās iespējas, iegādājoties svētku dekorus – bumbiņas, rūķus, lentas, lampiņas, dekoratīvās ogas un daudz ko citu.

Skaistas idejas esam aizlienējuši no radošās ideju vietnes "Pinterest". Varbūt tieši tevi šīs fotogrāfijas iedvesmos, lai vēlāk kopā ar saviem mīļajiem dārzā vari uzburt skaistu ziemas pasaku.

Ja arī tu savās mājās esi radījis skaistu svētku dekoru, tad padalies ar to e-pastā: maja@delfi.lv, lai arī citi vari iedvesmoties!

Podu vidū vari saspraust zarus. Tos vari nokrāsot sev tīkamākajā krāsā, piemēram, baltus, zelta vai kaut vai sudraba. Savukārt apkārt vari salikt skujeņu zarus. Tos vari sapīt gan vainagā (šādi vismaz vējš tos nenopūtīs), gan vari saspraust zemē.

Dekoratīvas eglītes podos. Ja nevēlies visu laiku uzpasēt egli podā, ik pa laikam to laistot, tad, lūk, te ir risinājums! Izveido dekoratīvu egli no lampiņām.

Gaismas bumbas. No stieplēm vai elastīgiem zariem vari izveidot dažāda lieluma gaismas bumbas.

Puķu podi var pārtapt arī par mīlīgiem rūķiem, kas veidoti no skujeņiem un sūnām.

Tāpat podos var likt eglītes. Pēc tam tās varēsi izstādīt laukā. Eglītes izgrezno ar lampiņu virtenēm, košām bumbām vai citiem dekoriem.

Podā vari salikt laternas, kuros ievieto sveces. Starp citu – laternās vari ielikt arī dekoratīvās sveces, kas darbojas uz baterijām, kā arī dekoratīvās bumbas.

Garenos podus vari dekorēt ar dabas veltēm – čiekuriem, zariņiem un citiem dekoriem.

Podus vari papildināt arī ar dažāda izmēra malkas pagalēm.

Lūk, cik gan bagātīgi izskatās podi! Ļauj savai radošajai fantāzijai lidojumu, ienesot svētkus ne tikai iekštelpās, bet arī ārā!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!