Foto: Shutterstock
Gan ilgi gaidītais un krāšņais pļavas ziedu laiks, gan arī vasaras saulgriežu periods ir klāt, tāpēc celies kājās un aši steidz uz tuvāko pļavu jeb puķu paklāju, lai varētu svētku dienā ar salasīto pildīt vāzes un greznot svinēšanas vidi! Apkopojām puķu dekorus vietnē "Instagram", lai kādu ideju varētu nočiept arī tu.

Šobrīd pļavā salasāmi ļoti skaisti brīvā dabā augošu ziedu klēpji. Āra terasīti Jāņu dienas svinībām vari rotāt ar pļavas puķu pušķiem, kurus ielikt saimniecībā izmantojamos traukos.

Zaļā krāsa ir dabas krāsa. Kopā ar saskaņotiem traukiem gaumīgi izskatīties bieži sastopamās pīpenes – to vienkāršība ir uzrunājoša!

A post shared by Divi Plus (@divi_plus) on Jun 13, 2017 at 11:27pm PDT

Atvēli nedaudz vairāk laika kompozīciju veidošanai un sameistaro ziedu vītnes paša rokām. Šeit variants, kā dekorēt vīna glāzes ar pļavā ziedošajām puķēm no polimēra plastikas.

A post shared by Lauma Lapsiņa (@kuuminja) on Mar 21, 2017 at 2:17pm PDT

Sapņains ziedu pušķītis, kurš pamātā sastāv no rudzupuķēm un pīpenēm, padarīs svētku sajūtu daudz pilnīgāku un priecīgāku. Steidz uz pļavu!

A post shared by GoodLights (@_goodlights_) on Jun 24, 2016 at 1:41pm PDT

Pļavas puķu vainags kalpo kā viens no atbilstošākajiem interjera elementiem, svinot vasaras saulgriežus. Lai līgošana būtu lustīga un patīkama arī apkārtējās vides ziņā – uzpin vai palūdz dāmām sapīt papildus vēl kādu vainadziņu, kuru pakarināt turpat svinību vietā.

Lai ziedi priecētu tevi visas Jāņu nakts garumā, ieliec tos skaistā vāzē un novieto uz galda. Vāzi vari dekorēt atbilstoši vajadzībām, piemēram, saskaņojot ar galdautu, puķēm vai citiem elementiem.

A post shared by Kristiana (@krisdrav) on Jun 24, 2016 at 6:46am PDT

Pašcepto pīrādziņu trauku arī droši vari rotāt ar pļavu puķītēm. Kā veiksmīgs papildinājums var tikt izmantotas ozollapas, kuru aktualitāte Jāņos nav apstrīdama. Saceptos gardumus liec tautiskos traukos.

Ziedu nekad nevar būt par daudz, tāpēc steidz tos salasīt un priecāties kopā ar citiem jāņubērniem. Lai lustīgi!

Lūk, kā iespējams gaumīgi sakombinēt dažādas pļavas ziedu krāsas un izveidot acīm baudāmu dekoru Jāņu dienai!

Jaukie kaimiņi sagādāja lielisku pirmssvētku sajūtu🍺😉🌼#latvija #jāņi #ligo #kaimiņi

A post shared by Aija Bajāre (@harlija) on Jun 22, 2016 at 9:29am PDT

Neviens nav teicis, ka vāzē nevarētu likt tikai vienas krāsas ziedus un augus. Dali tos pa šķirnēm un krāsām, veidojot svinīgu un sakoptu kopskatu.

Sien pļavas ziedus buntītēs! Noliec katrā istabā pa ziedu pušķītim un ienes puķu lauka sajūtu savas mājas interjerā.

A post shared by LAURA (@laura_krista) on Jun 22, 2017 at 2:48am PDT

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!