Foto: Shutterstock
Saulīte silda, koku lapas pamazām iekrāsojas spilgtās krāsās un daba vilina doties kādā izbraucienā ārpus pilsētas tuvāk dabai un tvert atvasaras glāstus. Šādām dienām piestāv svētki, tāpēc rīko tos pat tad, ja nav diža iemesla, galu galā, vai atvasara jau pati par sevi nav gana labs iemesls pārdomātam piknikam?

Pītie grozi, rūtainie pledi, termoss ar siltu piparmētru tēju, rudens puķes kādā spainītī, sviestmaizes kārbā, un ar to vien būs gana skaistam piknikam. Palūko rūpīgi mantu krājumus un paņem līdzi arī kādus spilvenus, paplātes un kaut koka ripas, uz kurām pasniegt ēdienu.

Neaizmirsti par āboliem, tie labi noderēs gan dekorācijām, kad saldās kāres remdināšanai. Savukārt kastes, kurās glabā ābolus, izmanto kā pamatu ēdiena pasniegšanai.

A post shared by arwencobaya4 (@arwencobaya4) on Aug 31, 2017 at 6:51pm PDT

Lai vai kur nolemtu klāt galdu svaigā gaisā, piknika grozs, kāda sega un kastes galda vietā noderēs pavisam noteikti.

Esi radošs un piknika vietu izdekorē ar dabas veltēm, piemēram, maktenu ķirbi, grozu pilnu sārtiem āboliem vai vīnogu ķekariem. Tad vieta būs arī tā vērta, lai izveidotu nelielu fotosesiju.

No šī bagātīgi klātā galda ārā var aizņemties ideju par augu lapām klājuma papildināšanai.

Uz koka ripām ļoti labi izskatīsies izliktas sveces dažādos augstumos, ja nu nav ieplānots kurināt ugunskuru, bet kādu siltuma elementu gribas.

Koka paletes var izmantot kā pamatu galda klājumam, lai ēdienu varētu servēt kaut nedaudz augstāk par zemi un būtu ērtāka mielošanās.

A post shared by Colourbox (@egalityfashion) on Apr 9, 2016 at 5:27am PDT

Ja netīk doma par sēdēšanu uz zemes, izmanto dārza galdu. Kas zina, varbūt šī būs arī pēdējā reizi šogad, kad maltīti varēs baudīt ārā, svaigā gaisā.

A post shared by Sol&Poper (@solpoper) on Sep 5, 2016 at 6:08am PDT

Ja tavu prātu nodarbina domas, ko gan garšīgu lai pagatavo šādam pasākumam, aizlienē idejas no ''Tasty'', kur atradīsi arī receptes izteiktajiem piedāvājumiem. Izbaudi skaisto laiku un radi kolosālas atmiņas!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!