Foto: DELFI
Pārceļoties dzīvot uz jaunu vietu, iepirkšanās ir praktiski neizbēgama pat tad, ja dzīvot tur neplāno ilgi. Ikreiz rodas jaunas idejas interjeram, gribas nobaudīt jaunus kulinārijas brīnumus un iepirkt kaut ko arī draugiem.

Neatkarīgi no tā, vai pērc automašīnu vai plauktiņu, ir vērts pārdomāt, vai galvā valda tikai emocijas, vai arī par esošo naudu tiek iegūtas atbilstošas vērtības. Tāpat vērts ieplānot, ko ar to visu darīt tad, kad pārcelsies atkal, norāda portāls "Expat Explorer".

Šie pieci padomi tev var palīdzēt iepirkties, ja studē ārpus Latvijas, atrodies ilgstošā komandējumā vai nupat uz laiku noīrēts kārtējais dzīvoklītis, kuru jau pēc gada grasies pamest:

Izvairies iepirkt vairumā. Pērc tikai un vienīgi to, kas tev ir nepieciešams patlaban. Izvēlies klasiskas lietas, ko pazīsti un paturēsi arī tad, ja pārcelsies tālāk.

Ieturi oriģinalitāti. Pēc iespējas izvēlies iegādāties tās lietas, kas konkrētajai vietai ir raksturīgas - aizej uz tirgu, apskaties, ko piedāvā vietējo dizaineru veikaliņi vai amatnieki (šis padoms gan mazāk attiecas uz tiem, kas pārceļas Latvijas mērogā).

Aizmirsti robežas. Atrodies vietā, kur kaut ko nav iespējams nopirkt? Tāda nav - visu iespējams atrast internetā, turklāt praktiski visi interneta veikali piedāvā bez maksas atgriezt preces veikalā, ja tās tevi neapmierina.

Dāvanu nolūko internetā. Personīgu zīmīšu pievienošana sūtījumiem ir jauka, taču daudziem prombūtnē nemaz nav tai laika, tāpēc ir vērts arī dāvanas un suvenīrus noskatīt internetā un pa tiešo nosūtīt personai, kam dāvana domāta. Dāvanu iespējams "personalizēt", pāris dienas iepriekš nosūtot saņēmējam vēstuli, kurā viņu informē par gaidāmo paciņu.

Atmiņas neveido ar lētiem krāmiem. Izvairies iegādāties muļķīgus suvenīrus sev tikai tādēļ, lai reiz atcerētos kādā vietā pavadīto laiku. Tā vietā fotografē, raksti dienasgrāmatu un iepērc vietējo mākslinieku vai juvelieru darbus, kam ir lielāka vērtība par vienkāršiem suvenīriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!